Vučić: Otvorićemo raspravu o obaveznom vojnom roku

Regionalne vesti - Četvrtak 28.01.2021 - 13:11

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u epidemiji koronavirusa preminulo 19 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane i izrazio saučešće.

"Ovo pitanje ima dobre i loše strane" FOTO:D. Ristić/OK Radio
"Radili smo mnogo toga na unapređenju borbene gotovosti, na kupovini najsavremenijeg naoružanja", rekao je on sumirajući rad Vojske Srbije i Ministrstva odbrane u 2020. godini.
 
Dodao je da je u uslovima koji nisu laki zadovoljan radom i angažmanom naših ljudi.
 
"Naša vojska je faktor stabilnosti, bezbednosti i faktor odvraćanja svakoga ko bi hteo našu zemlju da napadne. Biće još ulaganja u naš sistem", rekao je on.
 
Dodao je da će biti otvorena široka rasprava o uvođenju obaveznog vojnog roka te da to pitanje ima dobre i loše strane.
 
"Neka od loših strana je što to košta preko 8 milijardi. A dobre su što ćete popuniti garnizona mesta koja su danas prazna", rekao je on.
 
U nekoliko mesta će se napraviti nove jedinice u Priboju, Loznici i više drugih mesta tokom ove godine, najavio je Vučić.
 
"Nemamo problem sa profesionalnim vojnicima kao što smo imali prošle godine", rekao je on i napomenuo da je problem što se njima nude veće plate na drugim mestima.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: