Vučić: Pre konsultacija oko nove Vlade – sastanci sa pravnicima

Regionalne vesti - Četvrtak 28.04.2022 - 13:37

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić medijima je danas rekao da konsultacije oko sastava nove Vlade mogu krenuti ili u maju ili u junu, zavisno od zaključka pravnika sa kojima će se konsultovati.

FOTO: D. Ristić/OK Radio FOTO: D. Ristić/OK Radio
On je rekao da čeka da se završe procedure i sastanak sa pravnicima zbog različitih tumačenja zakona.
 
Vučić je naveo da će se konsultovati da li mora da čeka istek prvog mandata 31. maja, ili se konsultacije oko formiranja nove Vlade Srbije može da obavlja i u okviru prvog mandata. U prvoj situaciji sastanci će krenuti u junu, nakon polaganje zakletve, a u drugoj – polovinom maja.
 
„Pravnici gledaju koje su mogućnosti i šta je najbolje rešenje“, rekao je predsednik Srbije medijima, dodavši da im je u interesu da se Vlada koja bi se uhvatila u koštac sa problemima koji su zadesili čitav svet – što pre formira i da se što pre razgovora, jer takva Vlada bi morala da bude „najbolja moguća“.
 
Kao razlog za probleme i rast cena istakao je rast cena gasa i nafte.
 
„Suviše smo mali da bi rešavali sve svetske probleme“, naveo je Vučić. On je dodao da je premijerku Brnabić zamolio da se trenutno bave problemima u Srbiji.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: