Završen tender: “Air Srbijom” iz Niša do 12 evropskih destinacija

Regionalne vesti - Sreda 08.05.2019 - 12:57

Tender Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za izbor avio-prevoznika za 12 linija od javnog interesa je okončan i na njemu je izabrana kompanija “Air Srbija”.

Foto Thinkstock Foto Thinkstock

Iz Ministarstva navode da za međunarodni tender, koji je sproveden uz poštovanje svih evropskih propisa, interesovanje je pokazalo nekoliko kompanija. Dodaju da tokom postupka nije bilo primedbi na tenderske uslove, a potpisivanje ugovora sa kompanijom „Air Srbija“ biće organizovano narednih dana.

“Avio-linije od javnog interesa, koje će biti organizovane sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, određene su na osnovu analiza i interesovanja koje su pokazali okruzi južne Srbije. Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uvođenjem avio-linija od javnog interesa želi da pomogne razvoju nerazvijenih područja Srbije, kao i da pod povoljnim uslovima građanima omogući najefikasniji vid transporta ka najrazvijenijim područjima EU”, ističu iz Ministarstva.

Iz Ministarstva dodaju da je vlada Srbije je obezbedila sredstva u budžetu za naknadu troškova avio-kompanijama za vršenje usluge avio-prevoza iz Niša na sledećim linijama: Niš-Nirnberg-Niš, Niš-Frankfurt/Han-Niš, Niš-Rim-Niš, Niš-Hanover-Niš, Niš-LJubljana-Niš, Niš-Salcburg-Niš, Niš-Bolonja-Niš, Niš-Budimpešta-Niš, Niš-Geteborg-Niš, Niš-Fridrishafen-Niš, Niš-Karlsrue-Niš i Niš-Tivat-Niš.

 

OK Radio, Jugmedia

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: