Zelenaš i njegova žena ojadili siromahe

Regionalne vesti - Ponedeljak 17.09.2018 - 08:13

Zoran Kocić iz Prokuplja uhapšen je zbog sumnje da se bavio zelenašenjem, dok je njegova supruga Mirjana, inače radnica prokupačke pošte, osumnjičena da je zloupotrebom položaja počinila proneveru.

Supružnicima je određen pritvor do 30 dana Supružnicima je određen pritvor do 30 dana
Supružnicima je određen pritvor do 30 dana, a na istrazi koja je pokrenuta protiv njih rade inspektori iz posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, kao i posebno odeljenje Višeg tužilaštva u Nišu.
 
Kako piše Kurir, Kocići su novac na kamatu davali socijalnim slučajevima, da bi dugove potom naplaćivali malverzacijama s poštanskim blanko nalozima za isplatu novca.
 
- Sumnja se da je Zoran pozajmljivao novac korisnicima socijalne pomoći, dečjeg dodatka i ostalim najugroženijim građanima. Njih je, kako se sumnja, potom primoravao da mu kao garanciju da će vratiti dug daju na uvid rešenje o socijalnim primanjima, potpisane blanko naloge za isplatu novca, kao i lične karte. Novac je potom podizao uz pomoć supruge, koja je šalterski službenik u prokupačkoj pošti - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.
 
Prema nezvaničnim informacijama, supružnicima se na teret stavlja da su vršnjem krivičnih dela stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od čak 60.000 evra.
 
- Kocići su pod lupom istražnih organa već duže vreme, a pretresom njihove kuće pronađena je i sveska u kojoj su svi podaci o dužnicima. Kako je istraga odmicala, pojavili su se i dokazi da su oni podizali novac od socijalne pomoći osobama koje trenutno nisu u Srbiji. Taj deo predmeta, međutim, i dalje nije okončan, već je istraga u toku - kazao nam je izvor blizak istrazi.
 
Osumnjičenim supružnicima je, kako "Kurir" nezvanično saznaje, određen pritvor zbog postojanja okolnosti da bi boravkom na slobodi uticali na svedoke i ponovili krivično delo. Kako saznajemo, u daljem toku istrage biće saslušano i nekoliko oštećenih korisnika socijalne pomoći.
Blic, Kurir, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: