Zvaničnik EU poručio: Sramota, zbog Crne Gore

Regionalne vesti - Četvrtak 16.06.2022 - 14:21

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto ocenio da je sramota za Evropsku uniju to što Crna Gora još uvek nije njena članica.

FOTO: EPA/EFE FOTO: EPA/EFE

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto ocenio da je sramota za Evropsku uniju to što Crna Gora još uvek nije njena članica.

 

On smatra da je Crna Gora ispunila svoje obaveze, i kada bi on odlučivao, Crna Gora bi, kako je rekao, već bila članica Unije.

 

- Kada bismo govorili o generalnoj proceni pristupanja Crne Gore, to je sramota po EU što Crna Gora nije još uvek članica Unije. Mislim da su 2023. ili 2024. realni datumi za priključivanje, iz naše perspektive - naglasio je Sijarto za Radio-televiziju Crne Gore.

 

Sijarto je kazao i da pregovarački proces traje suviše dugo i da je to bez razloga. 

 

Saopštio je i kako Mađarska veruje da bi Crna Gora lako mogla da postane članica EU. - Vi ste članica NATO punopravna, mi Mađari još uvek nemamo evro, ali ga vi imate - primetio je Sijarto.

 

On je još naveo i da je spreman da pomogne da Crna Gora postane članica EU, prenosi RTCG.

Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: