Arifi ponovo na čelu Bujanovca

Izbori 2012 - Petak 08.06.2012 - 08:46

Magistar pravnih nauka Nagip Arifi, predsednik Demokratske partije (DP), novi je predsednik opštine Bujanovac,a njegov zamenik u naredne četiri godine biće Stojanča Arsić, kandidat istoimene liste grupe građana.

Arifi Arifi
Za njih je, posle više od sedam sati rada, glasao 21 odbornik albansko-srpske koalicije koju čine Demokratska partija sa 12, Grupa građana "Stojanča Arsić" sa pet i Srpska lista "Za bolji Bujanovac" koju čine DS, SPS, SDPS i Grupa građana "Sveti apostoli Petar i Pavle" sa četiri mandata.
 
Odbornici Skupštine opštine Bujanovca na konstiruitvnoj sednici za presednika Skupštine izabrali su Hajredina Hidu, profesora albanskog jezika iz sela Letovica, a za njegove zamenike Veli Idrizija, diplomiranog ekonomistu i Božidara Anđelkovića, diplomiranog mašinskog inženjera.
 
Koalicionim sprazumom o formiranju lokalne vlasti u Bujanovcu, Srbima će pripasti četiri od devet javnih preduzeća, odnosno ustanova, pet od 11 mesta u opštinskom veću i tri od sedam načelničkih mesta u opštinskoj Upravi.
 
Konstitutivnoj sednici prisustvovali su i odbornici albanske koalicije koja je juče pokušala da formira lokalnu vlast.
       
Međutim, odbornici te koalicije, koju čine Partija za demokratsko delovanje sa devet, Pokret za demokratski progres sa šest i Demokratska unija Albanaca sa tri odbornika, napustili su sednicu posle potvrđivanja mandata odbornika.
 

Opšti sav svih prisutnih je da je konstitutivna sednica SO Bujanovac, uprkos nekim indicijama, protekla u mirnoj i tolerantnoj atmosferi. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: