Surdulički izborni fajt

Izbori 2012 - Ponedeljak 16.04.2012 - 22:18

 Dvonedeljni spor vladajuće Socijalističke partije Srbije (SPS) i opozicione Demokrastke stranke (DS) u Surdulici oko prvog mesta na izbornoj listi, dospeo je i do suda, potvrđeno je danas u opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

 

"Predstavnici DS-a su bili nezadovoljni što ih je pretekao SPS, pa su povukli listu sa pisarnice, napisali prigovor komisiji, mi smo odbili prigovor, a oni su se žalili Upravnom sudu, koji je juče poništio naše rešenje o odbijanju prigovora i stvar vratio na početak", rekao je predsednik OIK Branislav Ristić.

 

 

 

 

Prema podacima komisije, SPS je predao listu 17. marta u 21.30 sati, a članovi DS su u 21.39 sati bili na pisarnici, ali nisu predali listu.

 

Nosilac liste DS i narodni poslanik te stranke Slavoljub Stajković je kazao da je DS bio onemogućeni da prvi preda listu.

 

"Dan ranije sam najavio da ću 17. marta poslepodne predati listu, ali kada sam sa našim ljudima oko 18 sati stigao pred opštinu vrata su bila zaključana. Sumnjam da se radi o mućkama", rekao je Stajković. Ristić, međutim, objašnjava da šalterski službenici rade do 15 sati, a da se komisija sastaje po pozivu.

 

"Tog dana nisam primio poziv iz DS, a odluku suda ne mogu da ispoštujem jer još nisam video listu DS. Na kraju ću biti primoran da slučaj prijavim policiji zbog samovolje onoga koji je sa pisarnice povukao listu", dodao je Ristić.

 

Nosilac liste SPS i aktuelni predsednik Opštine Surdulica Novica Tončev rekao je agenciji Beta da je odluka Upravog suda, Odeljenja u Nišu, napravila veliku zbrku.

 

"Sada nijedna stranka u Surdulici ne zna na kom mestu se nalazi. Mi smo prvi prikupili potpise i prvi uredno predali listu. Ukoliko nas sklone sa tog mesta, bićemo prinuđeni da tužimo Upravni sud i sudiju koji je napravio zbrku", kazao je Tončev.

O.K. Radio

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: