Vučić proglasio pobedu

Izbori 2012 - Nedelja 06.05.2012 - 23:14

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na parlamentarnim izborima

On je precizirao i da je na osnovu do sada obrađenih rezulatata, lista SNS dobila 24,4 odsto, a lista koju je predvodila DS 22,85 odsto glasova. "Izvesno je da ćemo imati više glasova od njih", rekao je Vučić i dodavši da je moguće da će ralika od 1,5 odsto uvećati "jer još nijedan rezultata nije stigao sa Kosova i metohije".

Vučić je ocenio i da je teško očekivati da lista DS na Kosovu i Metohiji bude jača od liste koju predvodi SNS. "U svakom slučaju danas je potpuno jasno da je SNS najača politička stranka u Srbiji a mi želimo da formiramo narednu vladu", rekao je on.

Vučih je istakao i da će to zavisti od rezultata predsedničkih izbora i da "zato tražimo podršku svih građana za drugi izborni krug" za Nikolića. On je izrazio očekivanje i da će predsednički kandidat SNS Tomislav Nikolić pobediti na predsedničkim izborima kandidata liste "Izbor za bolji život" Borisa Tadića. "Večeras će biti prilika da se spremimo za drugi izborni krug i obezbedimo promene za građane Srbije", rekao je Vučić koji je prethodno najavio da će se i Nikolić obratiti novinarima u centrali stranke.

Vučić je prethodno rekao i da Nikolić ima prednost u prvom krugu predsedničkih izbora u odnosu na Tadića. Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je večeras da demokrate, prema dosada obrađenom materijalu, vode na svim nivoima i da predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić ima neznatno veću podršku od Tomislava Nikolića.

Šutanovac je, u sedištu DS u Krunskoj, rekao da taj uzorak nije raprezentativan, da koalicija "Izbor za bolji život" vodi na svim nivoima i da se već sad može reći da će DS predvoditi buduću vladu.

Tanjug

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: