Bosilegradski nesporazumi

Izbori 2012 - Ponedeljak 30.04.2012 - 09:47

Bugarima u Bosilegradu nije priznat manjinski status

Sa skupa DSB-a Sa skupa DSB-a
Dragoljub Ivančov, predsednik Demokratskog saveza Bugara (DSB) u Bosilegradu, kaže da je toj partiji Opštinska izborna komisija u Bosilegradu uskratila zakonom ustanovljena elementarna izborna prava.
 
- Komisija je odbila da Demokratskom savezu Bugara prizna status manjinske stranke, čime se kandidatima te partije podiže cenzus za ulazak u lokalni parlament sa tri na pet odsto. Takodje se osporava pravo da lista ima svog predstavnika u stalnom sazivu Izborne komisije - rekao je Ivančov.
 
On kaže da se DSB uputio žalbu Upravnom sudu, u kojoj su navedeni i druge oblike neprailnosti u radu Opštinske izborne komisije i čelnika lokalne samuuprave.
 
Staniša Zinovijev, predsednik Opštinske izborne komisije kaže da su ti napadi od strane Ivančova i DSB neosnovani, jer ta  partija nije na vreme podnela sve zakonom propisane podatke.
 
- Komisija se u ovom, kao i svim drugim slučajevima, striktno držala propisa i zakona. Mi smo svoje rekli, a oni imaju legitimno pravo da se žale Upravnom sudu - bio je kratak Zinovijev.
 

Opštinska izborna komisija u Bosilegradu proglasila je osam listi za lokalne izbore 6. maja, a Demokratski savez Bugara je jedina manjinska lista na tom spisku, iako u Bosilegradu živi oko 90 odsto Bugara. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Izbori 2012

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: