Bilja Krstić & Bistrik Orchestra objavili sjajno etno izdanje "Biljur"

Seks i grad - Utorak 16.05.2023 - 14:00

Bilja Krstić na regionalnoj muzičkoj sceni prisutna je dugi niz godina.

Promo Promo
Nakon zapaženih angažmana u grupama Suncokret i Rani mraz započinje solo karijeru koju karakteriše spoj tradicionalne muzike i modernog pristupa produkciji.
 
Početak saradnje sa diskografskom kućom Jugoton Croatia Records obeležava novo studijsko izdanje simboličnog naziva "Biljur".
 
Devet emotivnih izvođenja svima poznatih etno pesama osvanulo je u novom ruhu, uz pratnju sjajnog Bistrik Orchestra.
 "Kaleš Angja", "Mlada Jelka ljubi Janka", "Bolna ljuba, bolna leži" i "Šanko si Bonka Zalibi" samo su neke od muzičkih brojeva u kojima će uživati svi ljubitelji tradicionalne muzike ovih prostora.
 
Sve pesme snimljene su u studiju Bistrik, MT i Multimedija pod producentskom palicom Pavla Bogdanovića.
 
"Rado pevane, vesele, setne, jednostavne, zahtevne, zaboravljene – ove pesme bile su izazov za izvođenje i aranžiranje u stilu i načinu po kojem je prepoznatljiv naš rad.
 
Melografski zapis i nastanak svake je diktiran uz (za mene) uzbudljivu, potresnu i autentičnu priču čije protagonistkinje su bile Donka, Jelka, Bonka, Anđa i mnoge druge bezimene i bezvremene, ali stvarne devojke; mlade žene koje su se opirale ustaljenim društvenim normama boreći se za pravo izbora uprkos mogućem tragičnom ishodu.
 
Ženstvene, blistave i jedinstvene kao ukras vremena, kao gorski kristal, kao planinski izvor – kao biljur za najraskošnije ogledalo u kojem se ogleda njihova nesrećna ljubav.
Stoga i naziv albuma 'Biljur' za blistavost, jasnovidnost, za bistru vodu čijim tokom od izvora putujemo više od 20 godina.", rekla je Bilja Krstić.
 
Nezamjenjivu podlogu melanholičnom vokalu Bilje Krstić  pružio je Bistrik Orchestra kojeg čine Dragomir Miki Stanojević (klavir), Nenad Josifović (violina), Slobodan Bata Božanić (bas gitara), Nebojša Brdarić (frula, duduk), Maja Klinski (tarabuka, cajun, sitne udaraljke, prateći vokal), Ruža Rudić (bendir, sitne udaraljke, prateći vokal), Nataša Mihaljinac (prateći vokal, daire) i Nevenka Bakoč (prateći vokal, daire).
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: