Malinari upozoravaju na MUĆKE hladnjačara

Seks i grad - Četvrtak 21.06.2018 - 08:20

Vranje - Udruženje voćara Surdulice obratilo se javnosti saopštenjem u kojem se izražava sumnja u regularnost procesa otkupa voća na području juga Srbije.

Teški dani za proizvođače voća FOTO: S. Tasić/OK Radio Teški dani za proizvođače voća FOTO: S. Tasić/OK Radio
Članovi udruženja navode da proizvođači maline masovno prijavljuju da hladnjačari prilikom otkupa ne izdaju blokove sa naznačenom količinom i cenom
 
Nepravilnosti su primećene na području Leskovca, Surdulice i Vladičinog Hana, gde su i najveći zasadi maline u ovom delu Srbije.
 
Udruženje voćara Surdulice se obratilo i Republičkoj inspekciji, gde su dobili uveravanja da će sve hladnjače biti iskontrolisane, a nepravilnosti otklonjene.
 
Prema ovim navodima, Ministarstvo trgovine je u sve hladnjače na teritoriji Pčinjskog okruga uputilo nadležne inspekcije sa zadatkom da se utvrdi da li ima nepravilnosti u radu.
 
Cilj proizvođača maline i višnje nije zatvaranje otkupnih mesta i hladnjača, jer bi time šteta bila naneta i voćarima i hladnjačarima, a na kraju i budžetu Republike Srbije, ukazuju članovi udruženja.
 
- U komunikaciji sa nadležnim organima, na naše insistiranje, dobili smo potvrdu da će otkupljivači i hladnjačari koji pokazuju nepravilnost u radu, prvo biti opomenuti, a kasnije i sankcionisani
 
Upravo zbog neizdavanja blokova, nadležni organi ne mogu da iskontrolišu količine i cene otkupljene višnje i maline, te izražavaju sumnju da postoji verovatnoća da ima i nepravilnosti kod krajnjeg obračuna poreza – stoji u saopštenju.
 
Postoji mogućnost da se u kontrolu rada hladnjačara uključe i drugi nadležni organi, upozoravaju iz Udruženja voćara Surdulice.
 
Malinari ovih dana imaju i inače velikih problema sa otkupom, jer najveći prerađivač voća i najveći otkupljivač u kraju, „Nektar“ iz Vladičinog Hana, ne vrši otkup ovog voća, dok manji hladnjačari nude nisku cenu.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
natasa
26.06.2018. , 22:01
I pored inspekcije oni nastavljaju isto to da rade ,da kradu ovaj jadan narod a oni da se bogate na njihova ledza i muku.Opomene tu nepomazu vec kazne velike i zatvaranja hladjaca.Inspekcija je blaga prema njima na stetu ovog naroda.