Nečista krv PODELILA SRBIJU: Suprotstavljene reakcije na TV seriju

Seks i grad - Nedelja 05.12.2021 - 13:22

Prva epizoda TV serije "Nečista krv" izazvala je različite reakcije i podelila televizijski auditorijum u Srbiji.

FOTO: Screenshot/RTS FOTO: Screenshot/RTS
Prva epizoda TV serije "Nečista krv", snimljene po delima Bore Stankovića je sinoć premijerno emitovana na prvom programu Radio televizije Srbije.
 
Na društvenim mrežama su se odmah pojavile različite, često i suprotstavljene reakcije, a najveći broj komentara odnosi se na jezik kojim govore junaci serije.
 
- U Vranje se pre sto i kusur godina zborilo po beogradski - prokomentarisala je jedna tviterašica.
 
Sa druge strane, drugi tviteraš se požalio:
 
- Sinoć sam pokušao da pogledam seriju Nečista krv i ništa nisam razumeo, posebno jezik kojim pričaju. Odustao 4. minut - napisao je on.
 
Brojni su pozitivni i negativni komentari na prvu epizodu serijala, a stiče se utisak da se pojedini komentatori opredeljuju, manje po realnom utisku, a više po ličnim antipatijama i simpatijama koje gaje prema kreatoru serije, Draganu Bjelogrliću.
 
Serija "Nečista krv" snimana je paralelno sa istoimenim filmom koji je postigao veliki uspeh u domaćim bioskopima, uz veoma uspešnu premijeru u Vranju, rodnom gradu Bore Stankovića.
 
Radnju serije "Nečista krv" Voja Nanović (1922-1983), originalni scenarista, izgradio je na osnovu više Stankovićevih literarnih dela ("Nečista krv", "Sofka", "Jovča", "Koštana"...).
 
Od tih tekstova Nanović je napravio porodičnu sagu zahvatajući period od skoro 40 godina, u drugoj polovini 19. veka. 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Belca
05.12.2021. , 19:05
Nije loše ali govor nije Vranjanski trebali su malo više da se pozabave time jer kad Vranjanac čuje kako govore glumci izgubi interesovanje da gleda seriju.....
neko
17.01.2022. , 12:00
Serija kao i film su odlični. Samo zluradi ljudi mogu davati zlurade komentare.Serija je rađena po motivima dela Bore Stankovića a ne po radnji. Sve je u njoj odlično.