NEKTAR: Kad ima peticije - NIJE SVEJEDNO

Seks i grad - Ponedeljak 12.06.2017 - 09:55

Vranje - Nakon peticije građana i inicijative da nadležni učine nešto kako bi se smanjila čađ u vazduhu, koja je dolazila iz dimnjaka „Nektara“ u Vladičinom Hanu, ovo preduzeće je učinilo prve korake da reši problem.

Pogon Nektara u Vladičinom Hanu FOTO OK Radio Pogon Nektara u Vladičinom Hanu FOTO OK Radio

Milovan Ranković, direktor pogona „Nektara“ u Vladičinom Hanu, pojašnjava da je u toku zamena gorionika na dimnjaku kotlarnice.

- Zagađenja nije bilo ranije, ali pošto su građani protestovali i tražili da učinimo nešto, mi smo povukli konkretne poteze.

Nakon ove investicije od 100.000 evra, čađi u vazduhu će biti u minimalnim količinama
- poručuje Ranković.

Zbog toga što su smatrali da iz dimnjaka “Nektarove” kotlarnice u vazduhu ima previše čađi koja pada na njihove kuće i bašte, žitelju naselja Kula i Rosulja u Vladičinom Hanu, pokrenuli su javnu peticiju, kojom su tražili da ovo preduzeće reši nastali problem.

“Nektar” iz Bačke Palanke je inače jedan od vodećih proizvođača sokova u regionu, a njegova fabrika voćnih koncetrata u Vladičinom Hanu najveća je u jugoistočnoj Evropi.

 


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: