Nezapamćeno: ZMIJA izmilela USRED ZIME (VIDEO)

Seks i grad - Sreda 30.01.2019 - 11:09

Vranje – Zmija dužine blizu jednog i po metra, pronađena je u utorak, 29. januara uveče ispred objekta hanskog „Nektara“ u Žitorađu.

Izmilela na nula stepeni FOTO: Facebook/Vladica Stanković Izmilela na nula stepeni FOTO: Facebook/Vladica Stanković
Radi se o stepskom smuku, dužine od blizu jednog i po metra, koji je izmileo na temperaturi koja se kretala oko nule.
 
Da zmija bude viđena ured zime, na kraju januara, nezapamćen je događaj, a tako nešto ne pamti ni Vladica Stanković iz hanskog Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“.
 
- Za petnaestak godina koliko se bavim gmizavcima, ne pamtim da sam u rukama držao zmiju 29. januara.
 
Ona bi trebalo da je tokom zime u hibernaciji i nisam siguran kako se dogodilo da bude nađena blizu ljudskog staništa – kaže Vladica.
 
Jedno od mogućih tumačenja je da je životinja izabrala loše mesto za zimski san, pa je, usled pomeranja tla zbog velike količine vlage, morala da potraži novo stanište.
 
S obzirom na to da su ove životinje slabo pokretne na niskim temperaturama, pronašli su je radnici „Nektara“ i pozvali Udruženje „Poskok“.
 
Vladica Stanković navodi da će smuk ostatak zime provesti u njegovom terarijumu, nakon čega će, u martu, biti vraćen u prirodno stanište.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: