Apelacioni sud ukinuo presudu Osnovnog suda u Vranju Iliću zbog nelegalne gradnje – novo ročište u decembru

U fokusu - Sreda 01.11.2023 - 09:27

Apelacioni sud u Nišu ukinuo je presudu Osnovnog suda u Vranju koja je doneta 20. marta ove godine kojom je direktor firme ,,Colosseum gest” Stefan Ilić (iza koje stoji Dejan Nikolić Kantar) osuđen sa 300.000 dinara i godinu dana uslovnog zatvora zbog nelegalne gradnje, i vratio predmet na ponovno postupanje.

Foto: OK Radio Foto: OK Radio

Na presudu Osnovnog suda, OJT u Vranju izjavilo je žalbu zbog toga što sud nije prihvatio pravnu kvalifikaciju krivičnog dela iz optužnog predloga u vezi krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole iz člana 219a stav 3 u vezi stavom 2. Krivičnog zakonika kojim je predviđena stroža kazna zatvora od šest meseci do pet godina uz novčanu kaznu. Novo ročište u ovom postupku zakazano je 11. decembra 2023. godine.

Protiv Ilića u Osnovnom sudu u Vranju zbog nelegalne gradnje koja se nadovezuje i na zaziđivanje prozora Ok radija vodi se još jedan postupak, a sledeće ročište zakazano je 22. novembra 2023. godine u 13 časova.

Podsetimo se, u Vranju je 19. oktobra  odloženo suđenje Iliću zbog toga što je njegov advokat Novica Zdravković otkazao punomoćje.


Pre skoro dve godine firma ,,Colloseum gest” iza koje stoji vlasnik kockarnica i osuđivani nasilnik Dejan Nikolić Kantar počela je izgradnju bespravnog objekta za kladionicu u samom centru Vranja, pored OK radija i garaže koju koristi lokalna vlast.

Tim objektom je kasnije zazidan i prozor redakcije OK radija, što je bio deo pretnji i pritisaka na ovaj medij. Nikolić je osuđen za ove pretnje i ugrožavanje sigurnosti vlasnice OK radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove.

Gradska uprava Vranje ni nakon dve godine nije srušila nelegalan objekat kockarnice kojim su zazidane kancelarije OK radija.

OK Radio, Jugpress

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
al ga opraviste
01.11.2023. , 14:09
Sad se cirkus vraća na početak . Zid i dalje stoji, Kantar u aps za druge rabote a puniv mu se računi i džepovi i dalje jer kockarnice i dalje rabotiv i mnoga preduzeća u njegovo vlasništvo. Lik privređuje iz zatvora...bruke bate goleme...
 //