Bakiji vraćena TRUBA, nakon što ju je dete odlomilo LOPTOM

U fokusu - Sreda 27.06.2018 - 08:39

Jedan od najvećih trubača svih vremana Bakija Bakić, ponovo je dobio svoju trubu, koju je sa njegovog spomenika u Gornjoj Čaršiji u Vranju, odlomio jedan mališan igrajući fudbal.

Spomenik Bkaiji Bakiću. Foto: Durmiš Jašarević/OK Radio Spomenik Bkaiji Bakiću. Foto: Durmiš Jašarević/OK Radio

Spomenik Bakiji Bakiću delo je vajara Stanimira Pavlovića, koji je reparaciju spomenika sada uradio besplatno, dok ukupna sredstva za obnovu spomenika iznose 200.000 dinara i obezbeđena su iz donacija.

Glavni inicijatori obnove spomenika Bakiji Bakiću su Zoran Asanović, iz društva „Bakija Bakić“, kao i Miroljub Stojčić, nekadašnji gradonačelnik Vranja.

Spomenik velikom trubaču Bakiji Bakiću na trgu u Gornjoj Čaršiji, oskrnavljen je krajem novembra prošle godine.

U početku se mislilo da je reč o vandalskom  činu, kao i da incident ima međunacionalnu pozadinu.

No međutim, detaljnom istragom Policijske uprave Vranje, ispostavilo se da je jedan mališan igrao fudbal i tako jako šutnuo loptu da je polomio vrh Bakijine trube.

- Policija je ustanovila da je dete, koje ima manje od 14 godina, nenamerno oštetilo bistu Bakiji Bakiću.

U vezi slučaja izveštaj je dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Vranju
- navode iz PU Vranje.

Tako je ovaj slučaj koji je uzburkao vranjsku javnost u neku ruku dobio srećan epilog, jer po svemu sudeći u Vranju živi neki budući Siniša Mihajlović ili Maradona.

Pretpostavljalo se da incident možda ima plitičku i međunacionalnu pozadinu, ali sudeći po izveštaju policije, reč je samo o dečijoj igri.

Spomenik Bakiji Bakiću, koga mnogi u Vranju, ali i van njega smatraju najvećim trubačem kog je Srbija ikada imala, podignut je 2006. godine.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: