Besplatan prevoz za RATNE I VOJNE INVALIDE

U fokusu - Utorak 23.04.2019 - 10:52

Gradsko veće Vranja odobrilo je pravo na besplatan prevoz u gradskom i prigradskom saobraćaju ratnim vojnim invalidima i žrtvama ratova tokom devedesetih sa nedovoljnim mesečnim primanjima.

Većnica za socijalna pitanja Danijela Milosavljević FOTO: D.Ristić/OK Radio Većnica za socijalna pitanja Danijela Milosavljević FOTO: D.Ristić/OK Radio
Izmenama u Pravilniku o povlašćenom prevozu, pravo na besplatan prevoz priznato je ratnim vojnim invalidima, mirnodopskim vojnim invalidima, članovima porodice palog borca i umrlog invalida, kaže za OK Radio gradska većnica za socijalna pitanja, Danijela Milosavljević.
 
- Takođe, ovu povlasticu će moći da koriste i civilni invalidi rata, članovi porodice umrlog invalida rata i civilne žrtve rata i učesnici u ratovima 90–ih sa teškim oboljenjima nastalim kao posledica rata.
 
Većnici su se rukovodili granicom mesečnih prihoda koja određuje zaštićene kupce električne energije – dodaje većnica.
 
Prema ovom parametru, pravo na besplatan prevoz imaće korisnici iz ovih kategorija čija su primanja za jednočlano domaćinstvo maksimalno 14.257,41 dinara, za dvočlano i tročlano do 20.758,62 dinara, za četvoročlano domaćinstvo do 27.255,47 dinara i za pet i više članova porodice maksimalno 34.275,28 dinara.
 
Pravo na besplatan prevoz odranije imaju trudnice i porodilje, gluva, slepa i slabovida lica, učenici srednjih škola iz porodica korisnika socijalne pomoći i osobe obolele od multiple skleroze i cerebralne paralize sa potpunim gubitkom radne sposobnosti. 
 
Povlašćene cene prevoza u Vranju koriste srednjoškolci i penzioneri, kao i deca od šest do deset godina starosti.
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: