Bez akontne CENE MALINE na jugu

U fokusu - Ponedeljak 25.02.2019 - 10:00

Vranje - Pojedini hladnjačari u zapadnoj Srbiji ponudili su proizvođačima maline akontnu cenu od 120 dinara za kilogram prve klase ovogodišnjeg roda, dok je u Pčinjskom okrugu pred početak proizvodne sezone situacija još uvek neizvesna.

Neizvesna budućnost maline. Foto: S.Tasić/OK Radio Neizvesna budućnost maline. Foto: S.Tasić/OK Radio

Za one koji sami dovoze malinu cena je u 137 dinara, uz uslov da gajbice nisu punije od dva kilograma i da se pre podne ubrana maline predaje u podne, a popodnevno branje uveče.

„Sirogojno kompani“  važi za najvećeg izvoznika maline i drugog zamrznutog voća u Srbiji i koliko se zna oni su jedini do sada saopštili iznos akontne cene maline roda iz 2019. godine.

Na području Vranja situacija je još uvek nejasna, pa mnogi proizvođači zbog prošlogodišnje loše otkupne cene odustaju od svojih zasada.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Bivši malinar
26.02.2019. , 07:33
Sa smanjenom količinom otkupljene maline biće i hladnjačarima manja zarada. Iz godine u godinu ljudi će sve više odustajati od maline jer ne donosi dobit. Ko je lud da radi bez zarade. E onda će biti kao ranije 200 dinara ali maline biti neće.