Dan 4. brigade: VRLO DOBRO (FOTO, VIDEO)

U fokusu - Utorak 31.01.2017 - 13:52

Uz prisustvo visokih vojnih zvaničnika, gradskih i okružnih funkcionera, udruženja i drugih zvanica, 4. brigada Vojske Srbije iz Vranja je proslavila 31. januar, Dan brigade.

Medalje i pohvale najboljima uručio je general Simović FOTO: D.Ristić Medalje i pohvale najboljima uručio je general Simović FOTO: D.Ristić

Svečanost je otvorio brigadni general Milosav Simović, komandant Kopnene vojske Srbije, koji je pripadnicima jedinice čestitao Dan brigade, a Vranjancima Dan grada.

Nakon dočeka zastave i himne „Bože pravde“ koju su otpevali pripadnici vranjskog garnizona, prisutne je pozdravio komandant jedinice, pukovnik Slobodan Stopa.

On je istakao da se na ovoj svečanosti odaje počast svima onima koji su položili svoje živote da bi Vranje i Srbija živeli u slobodi.

- Sa dužnim poštovanjem se sećamo svih onih koji su dali svoje živote i postali deo najslavnije prošlosti našeg naroda i otadžbine.

Uspešno smo izvršili sve zadatke koji su nam povereni i uveren sam da ćemo i ubuduće ovako uspešno izvršavati sve ono što otadžbina zahteva od nas
– rekao je Stopa.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da je brigada svojim izvršenim zadacima pokazala da imamo vojsku dostojnu divljenja.

- Građani Vranja pripadnicima brigade bezrezervno veruju, jer znaju da delite njihovu sudbinu i da ste uvek bili tamo gde je najteže.

Pored svojih redovnih aktivnosti, vi ste uspeli da obnovite sećanje na Prvi pešadijski puk i niste zaboravili i na značaj poštovanja prošlosti, istorije i tradicije, opremivši Spomen sobu, istorijsko i nacionalno blago svih Vranjanaca
– rekao je gradonačelnik.

Na svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske Srbije, brigadni general Milosav Simović, prethodni komandant brigade Zoran Lubura, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicama i episkop Pahomije sa sveštenstvom i monaštvom.

Prisutni su bili i narodni poslanik Slaviša Bulatović i načelnik okruga Srećko Pejković, predstavnici opština u okrugu, vojnih penzionera i udruženja boraca i potomaka boraca, kao i predstavnici nevladinog sektora, direktori javnih i privatnih preduzeća i obrazovnih ustanova.

Tokom svečanosti, uručena su odlikovanja i pohvale najboljim pripadnicima 4. brigade.


Pročitan je i telegram sa čestitkama načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubiše Dikovića.

Upriličen je i defile jedinica 4. brigade, koji je komandant Kopnene vojske, general Milosav Simović ocenio sa „vrlo dobro“.

Nakon svečanog ispraćaja zastave jedinice, gosti i visoke zvanice su druženje nastavili u vojničkom restoranu, na prigodnom koktelu.
 

    

    

 

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: