Gradsko veće uvodi finansijsku disciplinu

U fokusu - Utorak 18.12.2012 - 11:10

Gradsko veće na 19. sednici održanoj u ponedeljak, donelo je zaključak da korisnici budžetskih sredstava moraju striktno voditi računa o potrošnji.

Veličkov Veličkov

-  Bez saglasnosti osnivača, preduzeća neće moći da sklapaju ugovore i podižu kredite, radi se o strogoj  finansijskoj  doisciplini  u trošenju sredstava.

Ne smeju da odstupe od kvote novca koja im je odobrena.  To će kontrolisati Sekretarijat za finansije  – kazala je Bojana Veličkov,  zamenica gradonačelnika .

Jedna od odluka sednice je da je „Kavim Jedinstvo“ obavezno da obezbedi stabilan prevoz na svim linijama i da poštuje redosled vožnje.

Veličkov je  kazala je da je bilo primedbi građana iz seoskih mesnih zajednica na rad „Kavima“ zbog  otkazivanja pojedinih linija.

- Zbog toga dolazi do problema u prevozu radnika i dece školskog uzrasta. Poseban akcenat stavljen je na kvalitet usluga po pitanju čistoće i grejanja u vozilima ovog prevoznika – kaže Veličkova.

Ona kaže da će biti formirana Radna grupa koja će sa menadžmentom „Kavima“ pronaći mogućnost da građani stariji od 65 godina imaju besplatan prevoz

Gradsko veće usvojilo je i program poslovanja Uprave Banje za 2013. godinu.

- Za to preduzeće budžetom je predviđeno 58,9 miliona dinara. Upravi Banje odobreno je formiranje parking zona  sa naplatom od 25 do 35 dinara – kaže Veličkova.   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: