Jedino mi u Srbiji: Vranje u Uneskovoj mreži KREATIVNIH GRADOVA

U fokusu - Četvrtak 31.10.2019 - 11:57

Grad Vranje je uvršten u članstvo u UNESKO Mreži kreativnih gradova u 2019. godini, objavljeno je na sajtu ove organizacije.

Čuvanje muzičke tradicije: Sa Mamorijala Bakiji Bakiću FOTO: G. Mitić/OK Radio Čuvanje muzičke tradicije: Sa Mamorijala Bakiji Bakiću FOTO: G. Mitić/OK Radio
Na inicijativu gradonačelnika Slobodana Milenkovića, Vranje je sredinom godine apliciralo za članstvo u UNESKO Mreži kreativnih gradova u 2019. godini u oblasti muzike
 
Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu UNESKA, Vranje je na osnovu propisanih kriterijuma uvršteno i nalazi se na listi od 66 kreativnih gradova UNESKA za 2019. godinu, što je od velikog značaja za celu zajednicu. 
 
Aplikacija se bazira na strateškim dokumentima lokalne samouprave, a Vranje je jedini grad iz Srbije dobio članstvo u UNESKOVOJ Mreži kreativnih gradova, i to za muziku odnosno manifestacije koje promovišu vranjsku gradsku pesmu, trubu i klasičnu muziku.
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: