Jumko širi kapacitete, nedostaju RADNICI

U fokusu - Petak 07.09.2018 - 11:18

Kompanija Jumko nastavlja da širi proizvodne kapacitete zahvaljujući ugovorenim poslovima, ali se to prvenstveno odnosi na pogone van Vranja jer u gradu vlada nedostatak stručnih kadrova.

Ima posla za tekstilce FOTO: D.Ristić/OK Radio Ima posla za tekstilce FOTO: D.Ristić/OK Radio
Tokom ove jeseni, Jumko će otvoriti i proširiti nekoliko pogona van matične fabrike u Vranju, najavljuju iz ove kompanije.
 
Zahvaljujući poslovima, sklopljenim prvenstveno sa ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova, radiće se punom parom, ali je već primetan nedostatak kvalifikovanih radnika tako da će se širiti kapaciteti u pogoni van Vranja.
 
Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora Jumka kaže za OK Radio da se radi na širenju nedavno otvorenog pogona u Bujanovcu.
 
- Kako je i najavljeno prilikom otvaranja, sređujemo i postavljamo opremu u spratnom delu pogona i tu bi posao trebalo da, pored 65 postojećih, dobije još toliko radnika.
 
Radimo još na proširenju kapaciteta u pogonima u Poljanici i Radovnici, a u narednih desetak dana planiramo i otvaranje pogona u Crnoj Travi, gde ćemo oživeti Simpov pogon i za početak zaposliti tridesetak radnika – najavljuje Popović.
 
Postoji i interesovanje Jumka za zakup još nekih proizvodnih kapaciteta van Vranja, o čemu će se više znati u narednom periodu.
 
U svim ovim pogonima Jumku će trebati još radnika, ali potreba za radnom snagom postoji i u Vladičinom Hanu i Vranju.
 
Paradoksalno je da su novonastale okolnosti u industriji zemlje poslednjih godina uzrokovale da se Jumko koji je nekada upošljavao desetine hiljada radnika, danas suočava sa nedostatkom radne snage.
 
- Mi moramo da se prilagođavamo novonastalim okolnostima i važno je da Jumko ne odbija nijedan posao.
 
Oni koji žele da rade, mogu slobodno da nam se jave jer će posla za nas biti – odgovara Branislav Popović.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Милан
08.09.2018. , 00:06
Нема стручног кадра који хоће да ради за минималац.