Kampanja za INTEGRACIJU MIGRANATA u lokalne sredine

U fokusu - Utorak 17.04.2018 - 12:01

U sedam gradova sa najvećim brojem migranata - Subotici, Sremskoj Mitrovici, Šidu, Beogradu, Nišu, Vranju i Preševu, narednih nedelja započeće lokalne kampanje podrške integraciji migrantskog stanovništva u ovim sredinama, objavio je Tanjug.

Cilj je da se ublaži socijalna distanca prema migrantima FOTO: OK Radio Cilj je da se ublaži socijalna distanca prema migrantima FOTO: OK Radio
Organizacije civilnog društva iz ovih gradova će zajedno sa lokalnim mrežama za podršku integraciji izbeglica organizovati niz aktivnosti kako bi ublažili socijalnu distancu između lokalnog i migrantskog stanovništva i ukazali na potrebe i probleme migranata koji u ovim gradovima žive.
 
Prema ovim najavama, organizacije iz Vranja će i roditelje i decu učiti razumevanju kulturnih razlika, a u Preševu će biti organizovane brojne aktivnosti čiji je cilj prevazilaženje jaza između lokalnog i migrantskog stanovništva i bolje upoznavanje.
 
- Rešenje problema izbeglica nisu ograde i vraćanje tih ljudi nazad, jer niko na takav put ne kreće bez ozbiljnih i teških razloga. 
 
Pravi pristup je da zajedno dođemo do rešenja koje je prihvatljivo i dobro za sve, za one koji su svoje zemlje napustili i za nas koji smo ih u svojim zemljama dočekali - rekao je Norbert Bekman Dirkes, direktor predstavništva Fondacije "Konrad Adenauer" za Srbiju i Crnu Goru na sastanku na kom su odabranim organizacijama civilnog društva iz ovih gradova dodeljena sredstva da realizuju kampanju u svojim sredinama.
 
Kako navodi Tanjug, lokalne kampanje su usmerene na uključivanje dece migranata u zajednicu kao i na zajedničke aktivnosti lokalnog stanovništva i migranata, u cilju smanjivanja socijalne distance i upoznavanja.
 
Lokalne kampanje deo su međunarodnog projekta "Gradimo zajedno - monitoring i javno zastupanje u lokalnim zajednicama" koje, uz podršku Evropske unije, sprovode Fondacija "Konrad Adenauer", udruženje "Atina" i Makedonsko udruženje pravnika.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: