Led okovao gornji deo Vranja

U fokusu - Četvrtak 10.01.2013 - 12:50

U gornjem delu grada Vranja led i sneg potpuno su blokirali saobraćaj. Ulice i trotoari su neraščišćeni, pa je i kretanje pešaka otežano.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Vranjanci kažu da su po ko zna koji put zatajile zimske službe za održavanje gradskih saobraćajnica  i da se to ponavlja iz godine u godinu.

- Svake zime je ista priča, iako sada nije pao veliki sneg. Nisam mogao da izađem uz ulicu 27. mart. Na njoj je kao na ski stazi.

Ukoliko staneš kolima ne možeš ponovo da ih pokreneš. Blokiran si jer kolovoz pod ledom. Strašno, kolika je nemarnost nadležnih u ovom gradu.

Nikada nisu spremni za održavanje saobraćajnica u zimskim uslovima – kaže Dragan Stefanović,  jedan od stanovnika naselja „Ćoška“.

Sa druge strane nadležni čitavu situaciju pravdaju nedostatkom para zbog čega se kažu prvo čiste ulice prioriteta u centru, a onda i ostale gradske saobraćajnice.

Jovica Popović iz vranjskog „Vodovoda“ koji je zadužen za održavanje ulica objašnjava da oni radu po nalogu koji dobijaju od Direkcije za izgradnju grada.  

- Plan rada dogovaramo sa nadležnima u Direkciji. Imamo prvu, drugu i treću zona za raščišćavanje.

Raspolažemo sa oko 800 tona granulata i 80 tona soli. Dva kamiona su već na terenu, ali nema se dovoljno para da služba pokrije sve ulice , već se čisti deo po deo – kaže Popović.

Prema njegovim rečima iz gradskog budžeta je izdvojeno svega šest miliona dinara za održavanje saobraćajnica, a samo u decembru potrošena su tri miliona.

-To nije dovoljno za rad zimske službe – kaže na kraju Popović. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: