Licenciranje i u socijalnoj zaštiti

U fokusu - Nedelja 09.12.2012 - 12:33

Radnici vranjskog Centra za socijalni rad, kao sve njihove srpske kolege, moraće da prođu proces licenciranja, bez koga neće biti moguće ubuduće raditi u socijalnoj zaštiti.

Ispred vranjskog Centra Ispred vranjskog Centra

Put do licence podrazumeva dodatnu edukaciju za stručnije obavljanje poslova koji se tiču korisnika socijalne zaštite.

U vranjskom Centru za sada nema licenciranih socijalnih radnika, ali su u toku obuke i seminari koje zaposleni pohađaju a koje prethode dobijanju potvrde o stručnosti za rad.

Petar Milosavljević, direktor vranjskog Centra za socijalni rad kaže da posle edukacija sledi i polaganje ispita.
 
- Mi smo u povoljnijem položaju nego kolege u Surdulici i Bujanovcu. Ovi Centri pre dobijanja licence imaju problem sa nedostatkom kadrova – kaže Milosavljević.

Nijazi Ahmeti, direktor bujanovačkog Centra, napominje da toj instituciji nedostaju diplomirani socijalni radnici.

- Od pet socijalnih radnika samo je jedan sa visokim obrazovanjem.  Imamo potrebu za upošljavanjem novih kadrova, jer nam u penziju odlaze dva socijalna radnika – kaže Ahmeti.

Licenciranju u socijalnoj zaštiti prethodila je i reforme vezana za donošenje opšteg protokola za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: