Mandatar otvorio "Vlasinsko leto"

U fokusu - Nedelja 08.07.2012 - 12:06

Mandatar vlade Srbije Ivica Dačić, otvarajući „Vlasinsko leto“, potvrdio je da koalicioni sporazum između SNS-a,koalicije oko SPS-a i URS-a treba da bude potpisan naredne sedmice.

Sa lica mesta Sa lica mesta
- Rad na formiranju nove vlade prilično je odmakao, tako da predstoji samo usaglašavanje programskih odrednica i rad na strukturi vlade - rekao je Dačić.
 
Dačić je novinarima rekao da su koalicioni partneri dobili predlog koalicionog sporazuma od SNS i da će on biti razmotren u krugu predstavnika SPS, PUPS-a i JS.
 
On je istakao da će stranke koje čine koaliciju definisati koja su to pitanja iz njihovog programa važna, koja treba da se nađu u sporazumu.
 
- Posle usaglašavanja koalicionog sporazuma sa SNS-om i URS-om i posle njegovog potpisivanja usledele bi pripreme za održavanje sednice republičkog parlamenta i izbor nove vlade - rekao je Dačić sumirajući dosadašnji rad u pregovorima.
 
Odgovarajući na pitanje kako će biti ustrojena vlada i da li će svaki koalicioni partner imati "svoje" ministarstvo, Dačić je rekao da će bez obzira ko drži koje ministarstvo odgovornost za rad vlade snositi lideri stranaka koji je čine.
               
On je precizirao da "sada predstoji samo usaglašavanje programskih odrednica i rad na strukturi vlade, odnosno šta koje ministarstvo treba da radi, a da bi posle toga usledilo i određivanje kadrova".
 
U petak je na 37. „Vlasinskom letu“ najpre nastupila niška grupa „Kerber“, a potom krenula takmičenja trubača u pionirskoj i omladinskoj konkurenciji. 
 

Po osam najboljih u obe grupe izboriće vize za ovogodišnji 52. Sabor trubača u Guči. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: