MATURE pod budnim okom POLICIJE

U fokusu - Ponedeljak 14.05.2018 - 07:03

Pripadnici vranjske policije, različitih specijalnosti, držaće predavanja učenicima završnih razreda pred maturske svečanosti, a same proslave biće pod pojačanim nadzorom.

Inspektor Zoran Dimić. Foto: S.Tasić/OK Radio Inspektor Zoran Dimić. Foto: S.Tasić/OK Radio

Ovakve aktivnosti predstavljaju sastavni deo projekta koji se realizuje na teritoriji Srbije, pod nazivom „Matura 2018“, koji sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Zoran Dimić, inspektor  za maloletničku delikvenciju Pu Vranje, kaže da je cilj ovog projekta je povećenje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

- U okviru projekta, policijski službenici opšte nadležnosti, kriminalističke policije i saobraćajne policije održaće predavanja učenicima završnih razreda na području naše PU , na kojima će ukazati na štetnost konzumiranja alkohola i droga, ali i apelovati na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost svojih drugova.

Takođe, u dane proslava matura i drugih manifestacija biće pojačane kontrole kako bi sve ove aktivnosti protekle što bezbednije
- navodi Dimić.

U projektu „Matura 2018“ osim policije, učestvuju i predstavnici lokalne zajednice, školske uprave, gradova, opština, tužilaštava, prekršajnih sudova, komunalnih i inspekcijskih službi, zdravstvenih ustanova, centara za socijalni rad.

Predstavnici PU Vranje održali su sastanke sa predstavnicima školske uprave, srednjih škola, gradova i opština, tužilaštva, prekršajnog suda, komunalnih službi, zdravstvenih ustanova, centra za socijalni rad, kako bi predstvili projekat i ukazali na najčešće bezbednosne rizike prilikom završetka školske godine i maturskih proslava.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Sektora za vanredne situacije.

U okviru poslova bezbednosne zaštite života, prava i sloboda građana, zaštite imovine, kao i prevencije kriminala i unapređenja bezbednosti u zajednici, policija posebnu pažnju posvećuje bezbednosnoj zaštiti učenika i škola.

U skladu sa nadležnostima, policija kontinuirano prati stanje bezbednosti učenika i škola, nastoji da utiče na izvore ugrožavanja, identifikuje njihove nosioce i prema njima preduzme adekvatne mere.

- Ovakvim pristupom u proteklom periodu postignuti su dobri rezultati i unapređenja je saradnja policije, škola i mladih u oblasti bezbednosti, a posebna pažnja posvećena je preventivnom delovanju, promotivnim i informativno - edukativnim kampanjama, kroz sprovođenje preventivnih programa, projekata i drugih aktivnosti - dodaje Dimić.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: