"Menjam ženu" drugi deo (AUDIO)

U fokusu - Sreda 09.05.2012 - 16:19

Saga u Vranju poznata pod imenom „Menjam ženu“ dobila je svoj novi, drugi nastavak.

Petrović i Stojanović Petrović i Stojanović

Direktor „Novog doma“ Goran Petrović, kadar DS-a, u svom preduzeću zaposlio je Aleksandru Stojanović, suprugu Nebojše Stojanovića Jelašnice, direktora „Uprave Banje“ i nosioca liste Nove Srbije za Vranjsku Banju. Za uzvrat, Stojanović je istog dana Petroviću zaposlio sina Miloša u „Upravi Banje“.

Stojanovićeva supruga došla je u sredu u „Novi dom“, po prvi put ušla u upravu nove firme, i odmah dobila rešenje za prijem u stalni radni odnos. Direktor Petrović tvrdi da u preduzeću nema partijskog zapošljavanja i da mu je diplomirani ekonomista Aleksandra Stojanović bio potreban kadar za upražnjeno radno mesto.

Sa druge strane, Petrovićev sin je zahvaljujući partijskoj pripadnosti svoga oca zapošljen kao pripravnik u Centru za pružanje usluga lokalne socijalne zaštite, koji se takođe nalazi pod upravom DS-a. Kako to očigledno nije bilo dovoljno, Petrović je sada dete udomio u „Upravu Banje“. Direktor Preduzeća Nebojša Stojanović kaže da je Petrovićevom sinu Milošu bio samo produžen ugovor jer je u okviru prve šanse u „Upravi Banje“ završio pripravnički staž. Iste razloge za ovakvo upošljavanje navodi i Slobodan Nešić, predsednik GO NS čiji je Stojanović kadar.

–Upravi Banje je bio potreban ekonomista sa odrađenim pripravničkim stažom i ne vidim nikakav problem u tome – kaže Nešić.

Vranjske demokrate međutim najavljuju da će stranka raspravljati na ovu temu, ali tek nakon formirnja lokalne vlasti.

Igor Andonov, potpredsednik DS-a kaže da predsedništvo DS-a nije imalo veze sa tim i nije informisano od strane Petrovića o pomenutom zapošljavanju u „Novom domu“.

Petrović je bio akter i prve afere „Menjam ženu“. Naime, tada su istog dana on i direktor Direkcije za izgradnju grada Dragan Stojković pokušali da jedan drugom u firmama na čijem su čelu zaposle supruge. Stojković je zaposlio Petrovićevu, a Petrović Stojkovićevu ženu. No, to se javnosti tada nije svidelo, pa je dignuta velika prašina, posle koje su direktori morali da odstupe i supruge vrate na prvobitni položaj. To kasnije nije smetalo Petroviću da svoju suprugu zaposli u Preškolskoj ustanovi, i to ne uz pomoć DS-a, nego priča se, uz malu pomoć prijatelja iz SPS-a.
 

No, pre svega zaposleni u „Novom domu“ veruju da i ova kombinatorika neće lako proći. Naime, Petrović je u DS-u „na ledu“, posle incidenta koji je izazvao u kafani „Moravče“, kada je zamalo došlo do fizičkog obračuna između njega i zamenika gradonačelnika Igora Andonova.
 

Povod je bio izostavljanje Petrovića sa spiska zvanica za koktel sa predsednikom Tadićem. Ljut, Petrović je napravio verbalni, a mnogi kažu i fizički incident, posle čega je pao na niske grane u partiji. Ova nova situacija samo može da ubrza njegov odlazak sa mesta na kome se nalazi.
 

Sa druge strane, Nebojša Stojanović Jelašnica bio je vođa vranjskog DS-a, odbornik i šef odborničke grupe te partije u lokalnom parlamentu od 2004. do 2008. godine.
 

Kada Nova Srbija preuzima vlast u „Upravi Banje“ Jelašnica postaje direktor, a potom i nosilac liste NS-a za Banju na izborima maja 2012. godine. Međutim, i on i njegova stranka neslavno prolaze na izborima, pa je i on uhvatio poslednji voz da reši svoja porodična pitanja.
 

Na kraju, valja primetiti da je poštenje lokalne političke elite sada potpuno transparentno. To su oni što rade za građane, u njih se kunu i u njihovo ime dižu zastave.
 

Gotovo smenjeni, samo u tehničkom mandatu, oni nam sada pokazuju šta se sve zapravo radi, i koliko je ogoljena borba za lične interese važnija od bilo kakve krupne reči.
 

Sada su na redu njihove stranke. Ako se afera „Menjam ženu drugi deo“ pokaže istinitom, onda se čeka reakcija stranaka kojima Petrović i Stojanović pripadaju. Ako pak DS i NS ćutke pređu preko svega, onda nema dileme – njihovo ćutanje znači potpuno i bezrezervno podržavanje. Ili, ne preduzmu li nešto, i partije kojima ovi direktori pripadaju staće na njihovu stranu, i jasno nam pokazati zašto planine oko nas odjekuju isti, isti, isti...

 

 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: