Meštani Ploče istrajni u nameri da završe hram Svete Trojice (FOTO)

U fokusu - Ponedeljak 05.07.2021 - 07:36

Meštani sela sela Ploča kod Bosilegrada, ali i oni koji su se odselili odavde, pokrenuli su akciju završetka hrama Svete Trojice u ovom mestu.

FOTO: FB FOTO: FB

Kamen temeljac, još ranije, osvetio je i položio vladika vranjski Pahomije, još pre 10 godina, kada se ovde okupio veliki broj ljudi.

Hram je krenula da zida opštinska Direkcija za izgradnju. Ozidan je i pokriven, a onda se stalo sa izgradnjom.


Meštani su zahvalni rukovodstvu opštine, predsedniku Vladimiru Zaharijevu, kao i direktoru direkcije Strašku Apostolovu, kako kažu, na velikoj pomoći.

Janura ove godine pokrenuta je  akcija dobrovoljnog prikupljanja novca za izradu ikonostasa, rekonstrukciju krova, poda  i dovoda vode za potrebe hrama.


Pre nedelju dana započeti su radovi na rekonstrukciji krova, a trebalo bi da usledi rekonstrukcija plafona i unutrašnjosti hrama.

Kkako je planirano, početkom avgusta, usledila bi montaža ikonostasa, koji je finansiran od dobrovoljnih priloga meštana.


 

Foto Galerija

Crkva Ploča

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Даниела
05.07.2021. , 15:26
То се маскира оно што је Захаријев раније похарао.
Bugarin
06.07.2021. , 15:34
Ovi lopovi Bosilegrada,su ukrali sve i srušili sve u božji zatvor jer Srbija ne postoji dok trpi Vucka i ovakvih pedera