Milica Dimitrijević proglašena za NAJŽENU 21. VEKA (FOTO)

U fokusu - Utorak 17.12.2019 - 14:46

Milica Dimitrijević, direktorka firme “Hanibal” iz Vranja, dobitnica je prestižne nagrade Naj žena 21. veka u konkurenciji velikog broja uspešnih ljudi iz Srbije i regiona.

Milica Dimitrijević FOTO: Promo Milica Dimitrijević FOTO: Promo
Godišnja priznanja za najuspešniju ženu i najuspešnijeg muškarca 21. veka dodeljna su na tradicionalnoj godišnjoj gala manifestaciji u beogradskom hotelu “Crowne Plaza".
 
Tokom svečanosti dodele priznanja, Milica je istakla da je ova nagrada kruna njenog desetogodišnjeg rada i zahvalila se svom timu na nesebičnoj podršci u prethodnom periodu.
 
Milica Dimitrijević je direktorka privrednog društva "Hanibal" iz Vranja.
 
Rođena je u Vranju, gde je završila Gimnaziju “Bora Stanković”, a svoje školovanje je nastavila u Beogradu na Ekonomskom fakultetu.
 
Za vreme studija bila je istaknuti član međunarodnih studenstskih organizacija AIESEC i AEGEE.
 
Vredno radno iskustvo je sticala u Narodnoj banci Srbije i na Projektu za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza - SECEP.
 
Zajedno sa ekspertima iz Evrope osnovala je Srpski klaster nameštaja i kao menadžer klastera sarađivala je sa svetski poznatim dizajnerima nameštaja.
 
U Vranje se vratila nakon završetka studija, kako bi nastavila i pospešila rad porodične firme za proizvodnju dušeka.
 
Ženski menadžerski tim sa njom na čelu već deset godina postiže zapažene uspehe i promoviše Srbiju na najlepši mogući način. 
 
Milica je inicijator uvođenja inovativne linije za proizvodnju džepičastih jezgara u Srbiji i pionir ovakve proizvodnje na Balkanu.
 
Privredno društvo “Hanibal” iz Vranja osnovano je 1989. godine kao porodična firma koju vode majka i dve sestre.
 
Tri decenije se uspešno bavi proizvodnjom žičanih i džepičastih jezgara, a proizvod po kome je posebno prepoznatljiv su ručno rađeni ortopedski dušeci.
 
"Hanibal" je prva firma u Srbiji koja je 2007. godine uvela novitet u proizvodnji dušeka, liniju za džepičasta jezgra.
 
Do smene generacija dolazi 2010. godine, kada poziciju direktora preuzima jedna od ćerki osnivača, Milica Dimitrijević
 
Sa njom na čelu firma postaje primer uspešno implementiranog ženskog preduzetništva u Srbiji.
 
Kvalitet u izradi dušeka je posebno prepoznat od strane kupaca u Evropskoj Uniji, te se nakon Miličinog dolaska u firmu, 90% proizvodnje dušeka plasira kupcima u Zapadnoj Evropi.
 
Prateći promene i zahteve tržišta, 2016. godine uveden je standard menadžmenta kvaliteta ISO9001, a  sa konsultantima iz Srbije i Japana trenutno se radi na uvodjenju KAIZEN metode poslovanja.
 
Trideset godina uspešnog poslovanja privredno društvo “Hanibal” obeležilo je na ovogodišnjem Sajmu nameštaja u Beogradu, gde se istaklo izuzetnom posećenošću štanda i velikim interesovanjem ostalih učesnika za proizvode koje nudi.
 
Ljubav prema proizvodnji najlepših snova utkana je u svaki dušek sa znakom žutog slona.

Foto Galerija

Milica Dimitrijević, najžena 21. veka

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Verica
17.12.2019. , 16:00
Cestitam. Zelim veliki uspeh i u buducem radu.