Nalazište ZLATA Kod Trgovišta i Bosilegrada vredno više od MILIJARDU DOLARA

U fokusu - Nedelja 16.08.2020 - 11:56

Kompanija sa sedištem u Kanadi "Medgold risorses" saopštila je da je pronašla preliminarne rezerve od gotovo sedam miliona tona rude (više od 19,3 tona zlata) procenjene na više od milijardu dolara, u južnoj Srbiji na granici sa Severnom Makedonijom i Bugarskom.

Projekat Projekat
Kompanija je saopštila da je pokrenula Preliminarnu ekonomsku procenu (PEA) za zlato i srebro u okviru takozvanog projekta "Tlamino", javlja dopisnik agencije MIA.
 
Cilj ove studije je da postavi okvire za održivu ekonomiju projekta.
 
Kompanije sa sedištem u Britaniji "Adison majning servises" i "Bara konsalting" postavljene su za vođe PEA i metalurških istraživanja, "Rič partners limited", takođe iz Velike Britanije, angažovana je da pruža smernice u oblastima specifikacije koncentrata i marketinških termina, dok će metalurške testove izvoditi kanadska "ALS Metalurgija".
 
Projekat "Tlamino" sastoji se od dve dozvole za istraživanjeDonje Tlamino i Surlica-Dukat, a svaka obuhvata oko 100 kvadratnih kilometara.
 
Donje Tlamino je naselje u opštini Bosilegrad, a Surlica se nalazi na području opštine Trgovište.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: