Počinje škola: MANJE PRVAKA nego lane, Grad pomaže RODITELJE

U fokusu - Četvrtak 29.08.2019 - 23:40

U ponedeljak će u školske klupe u Vranju sesti 726 đaka prvaka, što će biti za tridesetak manje nego prošle godine.

Zorica Jović: Nijedna škola neće biti zatvorena FOTO: D. Ristić/OK Radio Zorica Jović: Nijedna škola neće biti zatvorena FOTO: D. Ristić/OK Radio
Četiri dana pred početak nove školske godine, prema podacima gradskog rukovodstva, u prvi razred osnovne škole će poći 726 učenika.
 
Spisak još uvek nije konačan jer obično do prvih dana školske godine roditelji i dalje upisuju svoju decu, navodi gradska većnica za obrazovanje, Zorica Jović.
 
- Svakog dana stigne još po neki zahtev iz vranjskih škola, obično povratnika iz inostranstva ili preseljenih porodica iz drugih mesta, ali verujem da će taj broj biti veći za eventualno još desetak đaka.
 
To će biti za tridesetak prvaka manje nego prošle godine – rekla je većnica Jović.
 
Ovime se nastavlja trend smanjenja đala prvaka u Vranju jer podaci govore da je i prošle godine takođe bilo tridesetak prvaka manje.
 
Zorica Jović je rekla da će se nastaviti praksa novčane pomoći roditeljima prvaka kao i ranijih godina, tako da ih prvih dana školske godine očekuje uplata po 5.000 dinara.
 
Većnica je naglasila da nijedna škola na teritoriji Vranja neće biti zatvorena, što je jako važno za jug Srbije.
 
- Skupština grada je donela Odluku o mreži javnih osnovnih škola, kao rezultat maksimalnih napora gradskog rukovodstva da se ne zatvori nijedna osnovna škola.
 
Verujem da će čak i u udaljenim seoskim područjima funkcionisati isturena odeljenja – rekla je Zorica Jović.
 
Ona je dodala da se do 1. septembra očekuje zvaničan odgovor Ministarstva prosvete, ali da do sada nije bilo nijedne primedbe na odluku gradskog parlamenta.
 
Istovremeno je donete i Odluka o mreži predškolske ustanove koja će biti izmenjena utoliko što će mališani iz Mečkovca dobiti priliku da pohađaju vrtić u nedavno renoviranoj školi u ovom selu, navela je većnica.
 
 
Ovaj tekst proizveden je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u okviru projekta "Ostati ili otici - Mladi i migracije sa juga Srbije". Sadržaj ovog teksta i stavovi izreceni u njemu su iskljucivo odgovornost OK Radija i ni na koji nacin ne izražavju stavove i mišljenja Ministarstva.
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
mile
29.08.2019. , 14:06
OVA PA FOLKLORKA neka rodi jos jedno za Radoje ... Pa svi begav podaleko od ovaj grad...nijedan s drzavni fakultet u gradsko vece nema...kupovni ...a deca nek se radjav u nemacku...i tam u skolu