Pomozimo maloj Kristini!

U fokusu - Ponedeljak 08.04.2013 - 13:46

Pet godina posle stravičnog ubistva u selu Krševica kod Vranja, kada je Boban Mitić (34) ubio ženu, taštu i dvoje dece, preživela ćerka Kristina Arsić (9) živi sa teškim psihičkim traumama i bez jednog oka.

Kristina sa starateljima Kristina sa starateljima

Ona se danas nalazi kod ujaka i ujne. S obzirom da joj je odmah nakon teške povrede operisano oko i ugrađena proteza, za njenu novu operaciju juna ove godine porodica mora da spremi 3.500 evra, ali nemaju odakle.

Njihovi mesečni prihodi su 12.000 dinara socijalne pomoći jer ujna Violeta Ristić (35) nigde ne radi, a ujak Goran Ristić (29) radi moleraj s vremena na vreme.

Žive u jednoj sobi i kako kažu, srećni su jer njihov skromni dom ispunjava ljubav koju nesebično pružaju međusobno.

– Kristini fali sve, osim lјubavi. Trudimo se koliko možemo da nadomestimo sve što joj nedostaje, ali na žalost majku, brata i sestru joj ne možemo vratiti.

Nakon stravične nesreće, njen očuh je Kiku pogodio metkom u oko i odmah joj je ugrađena proteza.

Kada smo je poslednji put vodili na kontrolu rečeno nam je da je potrebna ugradnja orbitalnog implatanta za koji mi ne možemo da obezbedimo 3.500 evra, ne računajući troškove odlaska u Beograd na očnu kliniku – kaže ujna Violeta.

Ona dodaje da operacija mora biti odrađena u privatnoj bolnici, jer im je saopšteno da se na državnim klinikama takvi zahvati ne rade o trošku RFZO.

- Ja ne radim, a moj Goran s vremena na vreme dobija posao koji nikada ne odbija. Sada je prihvatio da kreči u nekoj kući, ali na takve prihode ne možemo da se oslonimo.

Za naš kućni budžet je količina novca potrebna za Kikinu operaciju misaona imenica, ali želim da na sve načine obezbedim pare.

Iako mi na neki način ovo dete nije ništa, ja ga volim najviše na svetu i sve bih dala da joj bude dobro – priča Violeta.

Kristina je jedina preživela masakr u selu Krševica. Ona je dete iz prvog braka Suzane Ristić, a njen otac živi negde u Vojvodini, ali se ne javlјa.

Mala Kika kaže da je učiteljica zbog lošeg vida prebacila u prvu klupu, ali je invaliditet ne sprečava da bude primeran đak.

– Malo me boli glava i loše vidim u školi kada učiteljica piše po tabli. Doktor mi je rekao da će da mi operiše oko i da neće da me boli.

Sada sam u školi vrlo dobra, a kad se vratim iz Beograda onda ću da budem odlična. Volela bih da dobijem i svoju sobu i ujna mi je obećala da ću je imati kada dođu neka bolja vremena.

Ona mi je sve i ja je volim najviše na svetu – priča Kika, grleći ujnu Violetu.

Inače, pre pet godina u martu je Boban Mitić hicima iz pištolјa ubio taštu Sunčicu (48), suprugu Suzanu (24), sina Lazara (4) i ćerku Anđelu (3).

Kristini je pucao u glavu ali ona je preživela i ostala bez oka. Mitić je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, koju trenutno izdržava.

Kristinin deda Blage Ristić (63) kaže da je sud naložio isplatu odštete porodici, ali čini se da do toga ne može da se dođe, jer i Mitići nisu stabilnog  imovnog stanja.

Od tada malu Kiku čuvaju ujak i ujna Violeta i Goran. Oni su za sada uskraćeni za hraniteljski dodatak, jer kako kažu, još uvek nije stigao odgovor iz Centra za socijalni rad u Bujanovcu na zahtev koji su odavno predali za hraniteljstvo nad malom Kikom.

Za Kikinu operaciju otvoreni su devizni i dinarski račun i za sada su prikupili svega 300 evra.
Način uplate:
Primalac: Blage Ristić, 17521 Krševica.
Svrha uplate: za Kristininu operaciju.
Dinarski račun: 160-5410200035137-19
Devizni račun: RS –35-160-5430200567709-84
Banka Intesa
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: