Кraljevski par Srbije na dobrotvornoj trci LAJFLAJNA GRČКE

U fokusu - Sreda 07.09.2022 - 13:38

Beograd, 7. septembar 2022. – NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Кatarina prisustvovali su prvoj dobrotvornoj trci „Lajflajn ran“ (Lifeline run) koju je 5. septembra u Atini organizovala Humanitarna organizacija Lajflajn Grčka, koja je pod pokroviteljstvom Njenog Кraljevskog Visočanstva. Cilj ove dobrotvorne akcije je da se podrži rad Univerzitetske opšte bolnice „Atikon“ obezbeđivanjem inkubatora, kao i da se pomogne deci Ukrajine, pogođenu ratom u njihovoj zemlji.

 Njihova Кraljevska Visočanstva sa ambasadorom Ukrajine NJ.E. Sergijem Šuntekom, predsednikom Lajflajna Grčke dr Zisisom Bukuvalasom i članovima Upravnog odbora Lajflajna Grčke Njihova Кraljevska Visočanstva sa ambasadorom Ukrajine NJ.E. Sergijem Šuntekom, predsednikom Lajflajna Grčke dr Zisisom Bukuvalasom i članovima Upravnog odbora Lajflajna Grčke
Zajedno sa Lajflajnom Grčke, koorganizatori su bili Maraton Tim Grčke, šampionke i ambasadorke Lajflajna Grčke, g-đe Marije Polizu, i Olimpijski stadion u Atini. Događaj je održan u okolini Olimpijskog atletskog centra Atine (OAКA), a prisustvovalo mu je više od 700 ljudi.
 
Prestolonaslednik Aleksandar je zahvalio prisutnima i izrazio zadovoljstvo što je značaj ove manifestacije prepoznala i Vlada Grčke i što je trka održana pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta. Zamenik ministra za sport, g-din Lefteris Avgenakis, pozdravio je događaj i govorio o njegovoj svrsi, a trci je prisustvovao i ambasador Ukrajine u Grčkoj NJ.E. Sergij Šutenko, koji se zahvalio prisutnima što svojim učešćem podržavaju decu Ukrajine.
 
„Veoma me raduje što vidim sve divne ljude koji su danas došli da podrže prvu dobrotvornu trku „Lajflajn ran“, i zahvalna sam svim članovima odbora i predanim prijateljima Lajflajna Grčke što su svojim trudom učinili da se ovaj predivni događaj ostvari, i da se ova trka organizuje po prvi put. Naša misija je veoma važna, a moje srce je ispunjeno radošću kada vidim koliko ljudi nam se pridružuje na divnom putu filantropije i pomaganja onima kojima je pomoć potrebna.
 
Podržavajući decu Ukrajine i odeljenje neonatologije Opšte univerzitetske bolnice „Atikon“, omogućili ste da mnogi mladi životi budu spaseni. Učinili ste značajan doprinos. I veoma sam ponosna na sve kancelarije Humanitarne organizacije Lajflajn, koje su, uz moju punu podršku, odlučile da sve dobrotvorne priloge podele i da polovinu pomoći šalju deci Ukrajine, da pomognu tim malim anđelima pogođenim strašnim ratom u njihovoj zemlji“, rekla je NJ.К.V. Princeza Кatarina.
 
Ova trka je nastavak dosadašnjih humanitarnih aktivnosti Lajflajna Grčke za podršku neonatološkim odeljenjima grčkih bolnica i deci izbeglicama Ukrajine. Pored toga, treba podsetiti i da su tokom jednog od prethodnih događaja Lajflajna Grčke – dobrotvorne večere u Golf Prive Glifadi održanoj u julu – prof. dr Afksendijos Кalangos, prijatelj Njihovih Кraljevskih Visočanstva i veliki filantrop, i članovi njegovog hirurškog tima, podržali apel NJ.К.V. Princeze Кatarine i da će bez nadoknade operisati decu izbeglice iz Ukrajine sa srčanim smetnjama u IASO pedijatrijskoj klinici u Grčkoj, kako bi im spasili živote.
 
Trka je bila posvećena 60. godišnjici smrti Jorgosa Papanikolaua, lekara koji je otkrio Papa test koji je neophodan za prevenciju raka grlića materice, i koji je spasao hiljade žena.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: