"Stop" za zvanični bujanovački sajt

U fokusu - Četvrtak 13.12.2012 - 17:25

Sajt opštine Bujanovac ugašen je nakon nedavnog napada hakera koji su postavili sliku Novaka Đokovića sa srpskom zastavom.

Prilikom ukucavanja pojma bujanovac.rs izlazi znak sa natpisom “Stop”, a ispod toga se korisnici i posetioci obaveštavaju da je internet stranica privremeno stopirana.

“Obaranje” sajtova na jugu Srbije postala je učestala pojava, uzimajući u obzir da su nedavno hakeri menjali izglede nekoliko internet stranica opština i informativnih agencija u ovom delu Srbije.

Miroslav Ničić iz niške kompanije “Loopia” koja inače održava nekoliko sajtova iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga za OK Radio kaže da internet stranica opštine Bujanovac još uvek nije u potpunosti očišćena i spremna za korišćenje nakon nedavnog napada hakera.

– Ja sam u kontaktu sa ljudima zaduženim za održavanje sajta te opštine i treba da završe još neke stvari kako bi ta internet adresa bila ponovo aktivna.

Često imamo problem sa hakerima, ali srećom “napadaju” samo početne strane sajtova.

Prilikom upada oni mogu da naprave haos, od skidanja podataka, do izmene svih opcija ponuđenih na internet stranici.

Takođe, neki znaju i da ubacuju viruse, pa to može dodatno iskomlikovati situaciju – kaže Ničić.

Prema rečima stručnjaka, veoma je teško zaštititi se od takvih vrsta “napada”, jer napredak i usavršavanje tehnologije daje više mogućnosti i onima koji nanose štetu određenim organizacijama koje se bave održavanjem internet portala.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: