Suđenje Kantaru zbog pretnji Živkoviću odloženo: Advokat okrivljenog traži izuzeće sudija

U fokusu - Petak 02.02.2024 - 12:27

Glavni pretres na suđenju Dejanu Nikoliću Kantaru zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti Igora Živkovića, nekadašnjeg načelnika policije u Vranju, ponovo je danas u Osnovnom sudu odložen.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio

Razlog odlaganja je zahtev Marka Tešića, advokata okrivljenog Nikolića, za izuzeće postupajuće sudije Marije Marinković, zatim predsednice Osnovnog i predsednice Višeg suda u Vranju.

Obrazloženje zahteva nije javno pročitano u sudnici, veće je advokat zahtev podneo u pisarnici.


Početak suđenja je kasnio dvadesetak minuta zbog kašnjenja advokata odbrane, koji je dolazio  iz Beograda.

Nakon što je on obavestio sud da je podneo zahtev za izuzeće, sudija je odredila pauzu od 45 minuta,  a advokat je na to uložio primedbu navodeći da za tim nema potrebe i da samim tim što je zahtev podnet, odlučivanje pripada Apelacionom sudu u Nišu, što je sudija odbila.

Pauza je trajala 80 minuta, a po povratku u sudnicu sudija je donela rešenje o odlaganju glavnog pretresa za 22. februar.


Advokat odbrane je imao niz primedbi na tu odluku, a sve one mogu da se sažmu u to da sudija ne može da odredi datum pre odluke Apelacionog suda u Nišu o zahtevu za izuzeće.

Sudija je odbila sve primedbe i zahteve advokata okrivljenog Nikolića kao neosnovane.

S.T.

 

 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: