Sve više zahteva za azil

U fokusu - Subota 11.08.2012 - 10:56

Luksemburg je nova obećana zemlja za stotine azilanata sa prostora Balkana, piše najstariji i najuticajniji albanski portal u Srbiji, Presheva.com, pozivajući se na izvore u Ministarstvu za migracije vojvodstva Luksemburg.

- Za prvih sedam meseci ove godine, Ministarstvo za migracije u Luksemburgu primilo je od 1.133 zahteva za azil, od kojih je pozitivno rešeno samo 28 -  saopštava portal Presheva.com.

Portal objašnjava da je najviše zahteva, čak 288, stiglo od gradjana Srbije.

Slede potom Albanija sa 256, Crna Gora sa 220, Kosovo sa 156 i Makedonija sa 125 zahteva.

Presheva.com dalje piše da se broj zahteva gradjana, posebno iz zemalja sa Balkana, koji svakodnevno stižu u Ministarstvo za migracije, drastično se povećava iz godine u godinu, ili čak iz meseca u mesec.

- Pre pet godina, dakle 2007., u Luksemburg je stiglo 426 zahteva za azil. Prošle godine bilo ih je 2.164, a za sedam meseci ove godine 1.133 - kaže za OK radio Driton Salihu, urednik Presheva com.

Poslednjih nekoliko godina, najveći broj kandidata za azilante iz zemalja sa Balkana, bio je u Belgiji, zatim u Švedskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Finskoj, ali je otuda vraćen ogroman broj njih.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: