Voda sa ovog izvora razbija kamen u bubregu, leči hemoroide i ekceme

U fokusu - Utorak 05.03.2019 - 12:21

Vranje - U selu Cerevajka na desetak kilometara od Preševa ka Gnjilanu nalazi se izvor sa lekovitom vodom za koju se veruje da otklanja mnogobrojne bubrežne probleme, one na koži i hemoroide.

Izvor sa lekovitom vodom u Cerevajki. Foto: S.Tasić/OK Radio Izvor sa lekovitom vodom u Cerevajki. Foto: S.Tasić/OK Radio

Izvor je pored samog lokalnog puta ka Gnjilanu, koji je dosta prometan, te zadivljuje činjenica da u široj okolini nema plastičnih kesa, flaša i otpada.

Put uglavnom koristi lokalno stanovništvo, Albanci i Srbi iz Kosovskog pomoravlja, kao i Albanci iz okoline Preševa, kao alternativni prelaz, naročito leti kada je na prelazu na Končulju kod Bujanovca velika gužva.

Samo mesto izvora je takođe dosta dobro uređeno i zaštićeno.

Iz kamena idu tri cevi, ali samo iz dve njih izlazi voda, dok je treća suva.

Ne zna se da li postoje tri žice vode, ili je pak jedna koja je dosta jaka podeljena u tri cevi.

Prema priči tamošnjih meštana voda je veoma lekovita, pospešuje razbijanje i izbacivanje kamena iz bubrega i mokraćnih kanala.

Takođe, uspešno utiče na lečenje kožnih oboljenja, ali i hemoroida.

Kako god, generacije onih koji ovde žive pričaju da voda lekovito deluje na čoveka,  ali i da su dužni da izvor održavaju i kako bi koristio i budućim genercaijama.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: