Vranje se zadužuje 230 MILIONA

U fokusu - Četvrtak 01.02.2018 - 09:13

Grad Vranje uzeće dva kredita u ukupnom iznosu od 230 miliona dinara, potvrdio je Ivan Stanković, gradski većnik za oblast finansija.

Stanković zaduženja pravda ulaganjem u komunalni program. Foto: S.Tasić/OK Radio Stanković zaduženja pravda ulaganjem u komunalni program. Foto: S.Tasić/OK Radio

Ova odluka usvojena je na sednici Gradskog Veća,  tako da će nakon raspisane javne nabavke, grad Vranje odabrati najbolju ponudu banaka kako bi krenuo u uzimanje kredita.

- Prvi kredit je od 80 miliona dinara i on podrazumeva kratkoročno zaduživanje na godinu dana.


I on ustvari predstavlja neku vrstu sigurnosne rezerve, kako bi grad mogao da funkcioniše u slučaju iznenadnih  sudskih blokada.

Drugi kredit od 150 miliona dinara je u okviru gornje granice za zaduživanje i prema najavama i predlozima, biće iskorišćen prvenstveno za rekonstrukciju ulice „Bore Stankovića“ i komunalni program
- navodi Stanković.

On dodaje i da grad Vranje nije prezadužen, kao i da je na uzimanje kredita saglasnost dalo Ministarstvo finansija.  
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: