Vrhovno javno tužilaštvo: Povređena zakonitost prilikom suđenja za ugrožavanje sigurnosti Verana Matića lepljenjem plakata u Vranju

U fokusu - Četvrtak 14.12.2023 - 11:06

Vrhovno javno tužilaštvo prihvatilo je inicijativu Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, podržanu od strane Višeg javnog tužilaštva, za podizanje Zahteva za zaštitu zakonitosti protiv presuda Osnovnog i Višeg suda u Vranju, kojima su Saliji Behar, Iljazi Zijadin, Rahimi Ćemal i Iljazi Elvir oslobođeni optužbe da su učinili po jedno krivično delo “ugrožavanje sigurnosti” na štetu Verana Matića.

Foto: OK Radio Foto: OK Radio

Zahtev je upućen Vrhovnom sudu na odlučivanje.

Podsetimo, policija je u junu prošle godine uhapsila pomenutu četvoricu muškaraca, pod sumnjom da su lepili plakate sa fotografijom Verana Matića i uvredljivom sadržinom.


Sumnja se da su plakate, u noći 25. juna prošle godine, postavili na više lokacija u Vranju.

Nakon preduzetih dokaznih radnji 27. jula 2022. godine podnet je optužni predlog.

Presudom Osnovnog suda u Vranju od 2. septembra 2022.godine, okrivljeni su oslobođeni optužbe.

Zatim, presudom Višeg suda u Vranju usvajanjem žalbe OJT u Vranju, ukinuta je prvostepena presuda i predmet vraćen na ponovno suđenje.

Presudom Osnovnog suda u Vranju od 28. marta 2023. godine, okrivljeni su oslobođeni od optužbe, a javni tužilac je izjavio žalbu.

Presudom Višeg suda u Vranju potvrđena prvostepena presuda.

S.T.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: