Afera "Kobac"

Lokalni sport - Sreda 20.06.2012 - 00:38

OK Radio nastavlja svoj serijal o nameštanjima i aferama u lokalnim fudbalskim ligama. Priča ovoga puta dolazi iz "okruženja".

„Sudije smo tipovali u dogovoru sa glavnim bosom i direktorom lige – počinje priču  jedan od bivših čelnika kluba iz našeg okruženja – Nema ulaska u viši rang ako se ne obezbede sudije koje će odraditi posao na odlučujujućim utakmicama, protiv uslovno lakših protivnika. 
 
Sudijski bos nam je preko direktora lige dostavljao spisak sudija koje treba bez većeg napora da izbušimo lovom. Na spisku su bili materijalno najugroženije osobe. 
 
Naravno, pred njih imali smo za glavne utakmice proverene bosove adute. Od ovih ugroženih trebalo je da odradimo nekoliko njih, a pamtim kako je to bilo sa jednim koga su zvali Kobac i drugim, poznatim kao Špiclov. 
 
Kobca smo jedva našli u selu pored reke u blizini susrednoog većeg grada. Morali smo da prođemo viseći most koji se ljuljao i stignemo do njegove kuće. 
 
Odmah se videlo, kuća stara samo što ne padne, do nje započeta nova, u jednoj sobici uselio se sa porodicom. Žena i troje sitne dece. Žena nam reče da ga potražimo u reci, otišao po ručak. Odemo, reka nadošla, njega nigde nema. 
 
Zovemo ga, vidimo u jednom viru voda se talasa, taman pomislismo da se udavio kad Kobac izađe trijufalno držeći u ruci šaranče od 800 grama. 
 
Izađe kad nas vide u mokrim sudijskim gaćama. „Dobro je, načeka ih, imaće danas za ručak“, kaže. 
 
Uđemo u kuću, izvadimo po crvenu hiljadarku i svakom detetu tutnemo u ruke. Žena od suije pade na stolicu i ne mrda. 
 
Kobac ne zna kako da zahvali poseti. Ostavismo mo još 300 maraka na prljav sto i izađosmo. 

„Ako možeš, pomogni kad treba“, rekosmo i rastadosmo se. Pomagao je i više nego što je trebalo. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: