Biciklom po šumama i gorama

Lokalni sport - Četvrtak 07.06.2012 - 13:52

Biciklistički klub MTB Led cirkle iz Vranja koji se bavi planinskim biciklizmom jedan je od 20-tak takvih klubova u Srbiji.

Osnovan je 11. januara 2011. godine. Jedan od osnivača kluba je Goran Đorđević koji od 2004. godine učestvuje na trkama i maratonima i ostvaruje zapažene uspehe. 
 
- Ova vrsta biciklizma nastala je u svetu početkom 90-tih godina prošlog vekla, a od 2000. godine doživljava ekspanziju svuda, pa i u Vranju.– kaže Đorđević.
 
Vranjanci su početku nastupali na takmičenjima individualno, problem su bili neophodni materijalni troškovi. 
 
Isticali su se pored Đorđevića i Vladica Mihajlović, Miroslav Vučić i Aleksandar Tasić.
 
- U prvom  učešću u ligi Srbije, u 2009. godini, Mihajlović je osvojio prvo mesto u Hobi konkurenciji, a ja drugo u Masters, za takmičare preko 30 godina. Na Čegarskom maratonu bio sam prvi i osvojio zlatnu medalju – navodi Đorđević.
 
U klubu se vodi računa i o mlađim takmičarima i njima se posvećuje posebna pažnja.
 
Od mlađih, ističu se Stefan Mladenović (kadet), Milan Stanojković (junior) i Marko Stanimirović (ispod 23 godine).
 
U 2011. godini vranjski biciklisti su učestvovali na trki lige Srbije koja je održana u Ribarskoj Banji i maratonu u Sokobanji. 
 
Ostvarili su zapažene rezultate, a Stanimirović je bio prvi u malom maratonu (15 km,)  
 

- Naše dugoročne klupske ambicije su da organizujemo trku na stazi gde najviše treniramo, od Ćoške do Borinog brda - kaže Đorđević. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: