Brzina kao prednost

Lokalni sport - Utorak 06.08.2013 - 00:21

Stefan Stamenković rođen je 1996. godine, a od ovog leta je omladinac FK Dinama iz Vranja.

Stamenković Stamenković

Igrao je u svim selekcijama mlađih kategorija kod trenera Drgana Kostića Ćufte, Nikole Ilića, Joce Ristića, Zorana Stanojkovića.

- Radi se o klasičnom napadaču gde dominiraju ofanzivne karakteristike, pre svega, sjajan prvi korak i startna brzina gde ostavlja protivnika iza sebe.

To mu omogućava da napravi razliku u igri jedan na jedan i često ulazi u gol šansu.

Kada krene da svoju brzinu iskorištava na pravi način biće pravi igrač za Dinamo, a sigurno i za mnogo veće domete.

Podjednako dobro igra levom i desnom  nogom. Mora da se kostantno i naporno radi sa njim kako bi brže napredovao jer poseduje motoricke osobine modernog igrača i korektnu tehniku – navodi trener Joca Ristić dobre osobine ovog talentovanog momka.

Inače, Ristić, jedan od najboljih trenera mlađih kategorija na jugu Srbije,  ukazuje i na mane mladog Stamenkovića.

- Često zna da drži loptu u nogama kada to ne treba, da usporuje akcije, zato mora da u završnici ima više rešenja, posebno da koristi dupli pas, da bude svestraniji i kreativniji u samom napadu.

Ima ga po celom terenu, ide za loptom, nekad bespotrebno, ali je itekao zna da zatvori sredinu terena u defanzivi što ukazuje na njegov potencijal svestranog, modernog igrača.

Da li će ostvariti svoj san i postati fudbaler zapažen u ligama Srbije zavisi od njega, ali i od kvaliteta trenera koji će raditi s njim – ističe Ristić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: