Čiji su dugovi Dinama?

Lokalni sport - Petak 11.01.2013 - 10:31

Novi klub, Gradski fudbalski klub Dinamo, trebalo bi da uskoro počne sa pripremama. Na stadionu i u klupskim prostorijama vlada opšte mrtvilo, ali to ne znači da se klupska politika ne vodi, kao i do sada, iza paravana, po dešava u kafićima ili kafanama.

Ilustracija Ilustracija

Finasijske mogućnosti Dinama su isuviše skromne, a dobijena utuženja od strane pojedinaca, ukoliko se sa FK Dinamo prenesu na GFK Dinamo, mogu dodatno da opterete postojanje kluba, pa i da dovedu do njegovog gašenja.

Ko će isplatiti samo utuženje Ive Mladenovića, tehničkog sekretara, kome je u dužem vremenskom periodu usmenim putem bilo zabranjeno da obavlja dužnost?

Radi se o sumi od 8 do 9.000 evra i pitanje je prosto – ko će da odgovara za nastalu štetu Dinamu?

Nije samo Iva u pitanju, ima i drugih utužnja, u rasponu od 4 do 5.000 evra.

Plus, stara dugovanja koja su iuprave nasleđivale od 2002. godine, a u jednom momentu, sa kamatama, iznosila su 10.000 evra.

Dakle, sasvim je jasno da su novi osnivači GFK Dinamo podstreknuti onima koji vode Grad i vranjski sport osnovali novi klub sa namerom da sa novim žiro računom, i gašenjem FK Dinamo, izbegnu plaćanja i stavljanja katanaca na vrata kluba.

Ako su dugovanja negde oko 30.000 evra i više po pitanju utuženja i ako novi klub mora da ih vraća sudbina novog kluba biće jasna – gašenje, prelazak u najniži stepen takimčenja i stvarnje novog, trećeg po redu kluba koji će voditi gradski čelnici.

Ono što može dodatno da optereti klub i vranjski fudbal u celini je i najava pojedinih vranjskih političkih čelnika, privrženih politici Aleksandra Vučića,  da je najzad došlo vreme da se ispita poslovanje Sportskog saveza i FK Dinamo, u periodu od 2006. godine do danas.

Naravno, javnost posebno interesuje da li je bilo zloupotrebe službenog položaja, pranja novca i drugih inkriminisanih radnji u periodu od 2006. godine do oktobra 2009. kada je tadašnja formirana Radna grupa izašla sa poraznim finasijskim izveštajima o poslovanju u FK Dinamo.

Podsećanja radi, tada je za jednu godinu, u sravnjavanju kartica, falilo 15.000.000 dinara  na strani FK Dinama, na karticama gde se upisuje i dokumentuje izlaz sredstava.

Ili, postavljeno je pitanje gde su i kako su potrošena 43.000 evra dobijena od transfera Dejana Stefanoviaća. Ako bi se ušlo u dokumentaciju tadašnje „Alko“ banke lako bi se utvrdilo činjenično stanje, s obzirom da se zna ko jer tada imao deponovan potpis da diže novac za Dinamo.
 
Iako gradonačelnik Zoran Antić sam, u medijima, apostrofira da treba odmah da se ispita poslovanje Sportskog saveza, na čijem je čelu bio 10 godina, ipak, čini se da mu neće biti lako kad treba da se dokaže transfer sredstava, u jednoj godini, recimo seoskom FK Pavlovac od preko 800.000 dinara, klubu gde ne postoji nikakva validna dokumentacija i gde se zna da se u toj sezoni potrošilo oko 50.000 dinara.

Ali, to je samo jedan od stavki, a ima i onih za klubove koji u pojedinim godinama, skoro, da se nisu takmičili, a na računu stoje da su trošlii.

Pa onda KK Jug i ostali klubovi koji su dobilali po 2.000.000 dinara i više, a stalno bili pod suspenzijom zbog neplaćenih troškova takmičenja.

I na kraju, ŽOK Vranje, skromni ženski odbojkaški klub, koji je bio u blokadi, prema našim saznanjima, od preko 1.000.000 dinara, a sve je to na volšeban način nestalo i klub radi „čisto“ sa novim rukovodstvom.
 
Mnogo toga treba razjasniti, ako se dokaže da tu nije bilo nikavih zloupotreba samo će potvrditi tvrđenja gradonačelnika Antića da je sve to inskonstruisano po onoj narodnoj „Tresla se gora rodio se miš“, što bi mu donelo nove političke poene i učvrstilo ga na vlast za „vjeki vjekova“.

Ukoliko se, pak, pokaže da se desilo po onoj novokomponovanoj „Tresla se gora rodila se mečka“, onda na vranjskoj političkoj sceni sledi pravi zemljotres.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: