Demanti predsednika STK Vranje

Lokalni sport - Utorak 11.02.2014 - 09:02

Nakon teksta na OK Radiju pod naslovom „Raspad vranjskog stonog tenisa“, objavljenog u ponedeljak, predsednik stonoteniskog kluba „Vranje“ Petar Jovanović reagovao je saopštenjem za javnost, demantujući navode novinara Dušana Đorđevića.

Petar Jovanovic Petar Jovanovic


- Slobodna ocena vašeg novinara obiluje gomilom neistina u vezi našeg kluba a naročito u gruboj napisanoj i ničim dokazanoj izjavi u samom naslovu "rasulo u stonoteniskom klubu".

Kao predsednik kluba i najodgovorniji za sva dešavanja u klubu sa puno odgovornošću izjavljujem da je netačno da klub nije otputovao u Užice zbog nedostatka para jer je klub do sada uspevao da pokrije troškove puta od iznosa koji je namenski dobijao od lokalne samouprave što je i ovog puta bio slučaj jer su za put dobijena namenska sredstva u skladu sa finansijskim mogućnostima raspoloživih sredstava u poziciji  "namenska sredstva za sport " što je suprotno od onoga što je objavljeno na sajtu OK Radija.

Pravi razlog poraza u Užicu je činjenica da ekipa zbog kvara na vozilu nije mogla da do 12 sati stigne u Užice o čemu je domaćin bio obavešten, a komesar Lige je prema propozicijama registrovao utakmicu rezultatom 4 : 0.

Napominjemo da je naš klub za 16 godina igranja u najelitnijim ligama je samo jednom bio u sličnoj situaciji zbog nevremena u Vojvodini i da je ovakva reakcija neprimerena i u najmanju ruku zlonamerna i veoma štetna po klub – stoji u saopštenju u kome se dodaje da stonoteniski klub u Vranju nikada nije imao bolje takmičare, nego što su sada.

- Šta reći za teške reči "rasulo u klubu" kada je to notorna neistina jer odgovorno tvrdim da klub nikada nije imao bolje mlade takmičare nego što je to sada slučaj. Kao potvrda je i poslednje prvenstvo grada kada je od 25 učesnika, njih 20 bilo iz škole stonog tenisa koju sa uspehom od 1996. godine postoji u Vranju, a kao potvrda neka posluži činjenica da ekipa Vranje II sastavljena od tih mladih igrača lider je na tabeli Regionalne lige gde su uglavnom igrači seniori u ostalim ekipama.

Zar je rasulo u klubu ako su ekipno mlađi kadeti najbolji u Centralnoj Srbiji i IV u Srbiji, ako je Petar Filipović najbolji mlađi kadet Srbije u sezoni 2013 /14. godine, a Milenković Branislav proglašen za najboljeg trenera na tri prestižna "A" kategorije turnira.

Autor ovog teksta bi sigurno mislio drugačije da je bar jednom došao u salu na trening ili na meč što to nije do sada bio slučaj.

Siptomatično je da već duže vremena na sajtu OK Radija u vremenu kada smo bili lideri na tabeli nije bilo ni pomena, a prva prilika za bujicu laži iskorišćena je oberučke – napisao je Jovanović.

On se na kraju osvrnuo I na takmičare iz Leskovca.

- Situacija sa takmičarima iz Leskovca je dosta složena, jer kada smo se dogovarali da oni na dvojnoj registraciji igraju za Vranje nismo mogli da pretpostavimo da će namenska sredstva za prošlu godinu biti umanjena više od 30 odsto i da će to uticati na normalno funkcionisanje kluba koji u prioritetu ima takmičenje u II ligi Srbije sa ekipom Vranje i u Regionalnoj ligi Jug sa ekipom Vranje II. Zahtevi koji su pred nama ispostavljeni od strane roditelja igrača iz Leskovca su zbog pomenute finansijske situacije bili neprihvatljivi jer su iziskivali davanja koje nismo mogli da ostvarimo.

Pored kompletne opreme, po dva para guma , i najmanje tri turnira u Vojvodini bili su minimalni zahtevi od strane Leskovčana i na njima je da se odluče da li će igrati ili ne za Vranje bez svih ovih uslova što će klub opredeliti da li će ići na prva dva mesta ili će zadržati sredinu tabele što je opet daleko od rasula u stonoteniskom klubu – stoji u demantu Jovanovića.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: