Dinamo ipak ne ispada iz Srpske lige?

Lokalni sport - Nedelja 14.07.2013 - 12:11

Dinamo iz Vranja vraća u Srpsku ligu “Istok”, nakon ispadanja u Nišku zonu, jer je Morava iz Ćuprije istupila iz lige zbog finansijskih problema.

Aktuelni trening igrača Dinama Aktuelni trening igrača Dinama

Ipak, da nije sve gotovo i da je vraćanje pod znakom pitanja za OK Radio je objasnio jedan od visokih zvaničnika u fudbalskom regionu istočne Srbije, koji iz razumljivih razloga želi da ostane anoniman.

- Tačno je da je rukovodstvo Morave podnelo pismeni zahtev u kome stoji da istupaju iz lige zbog finansijskih problema.

Nigde ne postoje precizni propisi koji tvrde da ako neko istupi onda u ligi ostaje onaj koji je ispao, u ovom slučaju Dinamo iz Vranja, kao poslednjeplasirani u Srprskoj ligi “Istok”.

Zato su u opticaju tri rešenja, a onda sledi četvrto ako ova ne prođu.

Prvo, da se OFS Ćuprija izjasni i opština Ćuprija da li žele da nastave finasiranje kluba s obzirom da je klub u poslednjih nekoliko sezona dat privatniku na upravljenje.

Drugo, ako OFS Ćuprije i rukovodstvo grada ne prisatnu onda u ligu ulazi najbolje plasirani predstavnik Pomoravsko-Timočke zone iz prethodne sezone, a to je ekipa Paraćina koja je zauzela 4. mesto i bila njihov najbolji predstavnik.

Ako Paraćin odustane, a moguće je, onda postoji mogućnost da dođe do neke fuzije dva kluba, recimo Paraćina i još jednog kako bi zajednički imali para za takmičenje - kaže naš sagovornik.

On navodi da je moguće da i Dinamo bude u igri, ali su šanse male jer OFS Ćuprije teško da će ispustiti mesto srpskoligaša jer bi to proizvelo negativne posledice po njihovu sudijsku organizaciju, delegate, sportske radnike…

- Ono što dodatno opterećuje klub iz Vranja je njihov odnos prema sudijama i delegatima iz prethodne sezone, a za to mora da usledi hlađenje i igranje u Niškoj zoni koja uopšte nije ni nalik na naivnu ligu u kojoj Vranjanci mogu da se prošetaju i vrate gde su bili – ističe sagovornik.

Inače, fudbaleri Dinama, omladinci i kadeti, sa iskusnijim Milošem  Tasićem Ladovinčetom, Milošem Tasićem Žigićem, Igorm Stojkovićem Krespom i Nenadom Trajkovićem Vučkom vredno treniraju pod rukovodstvom novog-starog trenera Ivana Ive Jovanovića  iz Niša.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: