Dinamo, prvak u problemima

Lokalni sport - Petak 06.12.2013 - 03:25

Spuštena je zavesa na jesenji deo prvenstva Niške fudbalske zone, četvrte po rangu u Srbiji, u kojoj je Dinamo iz Vranja osvojio titulu prvaka, sa pet bodova više od prvih pratilaca, Balkanskog iz Dimitrovgrada i Radana iz Lebana.

Ilustracija Ilustracija

To se i očekivalo jer svaki drugi plasman bio bi dalje srozavnje vranjskog fudbala, neviđena sramota u režiji gradskih čelnika koja je već viđena, jer četvrta liga za Dinamo je najveće poniženje u njegovoj novijoj istoriji.

Šta je donelo prvenstvo u Niškoj zoni? Kao i u ostalim ligama u Srbiji, još veću degradaciju fudbala i njegovo srozavanje kome se ne vidi kraja.

Kao i ranije, sudijska organizacija je broj jedan u svim ligama jer se koordinira iz jednog centra gde se unapred određuju prioriteti, ko će na vrh, a ko iz lige u niži rang.

Ima i izuzetaka, dodduše retkih, nadmoćne igračke dominacije, retke, slučajne vrhunske organizacije klubova, kao sa druge strane totalna materijana  propast i nekvalitet pojedinih klubova.

No, vratimo se na Nišku zonu, koja je šarenolika po kvalitetu klubova, kao i po suđenju koje je i ove sezone bilo u funkciji onih ili ovih, zavisno od interesa.

Izdvojile su se dve ekipe približnog kvaliteta, Dinamo i Balkanski, ali su Vranjanci iskoristili značaj imena, tradicije, iskustva i ostalog što ode uz to.

Najviše polemika izavalo je dovođenje za Nišku zonu četvorice fudbalera iz Leskovca, nezabeležu za klub koji ima sve malađe kategorije koje učestviju u jakim ligama što sve, itekako, košta.

Od svih dovedenih golman Danić je u  potpunosti opravdao poverenje i bio jedini preko potreban jer Vranje nema kvalitetnog golmana zbog nepostajanja golmanske škole i kontinuiranog rada sa njima.

Mladi Petrović i Dimčić nisu mogli da se nametnu jer kada se juri prvo mesto onda nema vremena da se sačeka sazrevanje golmana koji usput nisu prošli valajno fudbalsku školu,  onako kako se radi u organizovanim sredinama.

Ove jeseni najveće otkrovenje je Stefan Nikolić Keža koji je najzad dobio šansu da igra na poziciji zadnjeg veznog i pokaže da je igrama prevazišao ligu u kojoj igra.

Tu je i Petar Veličković koji mora puno toga da odradi na psihološkom planu ako ne želi da se njegova karijera ne završi u nekom osrednjem srpskom klubu, gde će uvek čekati u redu za platu.

Od talenata tu su Ljibiša Demić, Marjan Petrović; Aleksandra Janjić koji su prebačeni iz omladinaca, ali mesta optimuzmu za njihovu dalju karijeru nema, jer smo prošle godine imali ništa manje kvalitetnije Aleksandra Krstića, Alaeksandra Stojkovića, Miloša Mitića i druge, pa danas nisu u Dinamu.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: