Dinamo u zoni Jug

Lokalni sport - Subota 15.06.2013 - 09:52

FK Dinamo iiz Vranja, FK BSK Bujanovac i FK Pčinja iz Trgovišta najverovatnije će biti novi članovi fudbalske zone JUG, nakon reorganizacije zonskog fudbalskog takmičenja.

Ekipa Dinama koja je ušla u Prvu lligu Ekipa Dinama koja je ušla u Prvu lligu

Zonu Jug  bi činile ekipe iz Jablaničkog (7 klubova), Pirotskog i Pčinjskog okruga (po 3 kluba),GFS Niša (2 kluba) i jedan predstavnik FS Kosova.

Izvršni odbor fudbalskog saveza regiona istočne Srbije predložio je na svojoj redovnoj sednici od 23. maja osnivanje tri zonske lige umesto jedne Niške,  zbog sve većeg osiromašenja klubova i nemogućnosti da se redovno takmiče.    

Iako je IO FS RIS novu organizaciju zonskog takmičenja za sezonu 2014/2015. okružni fudbalski savezi podneli su zahtev da se to sprovede odmah od leta 2013. godine.

Prema predlogu izmena i dopuna Propozicija takmičenja zonskih liga FS RIS za takmičarsku 2013./2014. godinu formiraće se tri fudbalske zone po teritorijalnom principu: Zona Istok, Zona Jug i Zona Zapad, sve tri sa po 16 klubova.

Zonu ISTOK činiće klubovi Borskog i Zaječarskog okruga (po 5) i Nišavskog okruga (6 klubova).

Zonu ZAPAD klubovi Topličkog okruga (2 kluba), Rasinskog i Pomoravskog okruga (po 7 klubova).

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: