"Dinamovac" najbolji fudbaler Makedonije

Lokalni sport - Subota 05.01.2013 - 11:46

Ostoja Stjepanović (28), nekadašnji fudbaler vranjskog Dinama, proglašen je za najboljeg igrača u Makedoniji za 2012. godinu.

Stjepanović Stjepanović

Trenutno sa velikim uspehom nastupa za skopski Vardar sa kojim je na putu da osvoji duplu krunu.

Stjepanović je za vranjski Dinamo nastupao u 2006. godini, u jesenjoj sezoni Prve „Telekom“ lige Srbije.

Ostavio je odličan utisak u ekipi koju je te jeseni formirao trenerski bard, Slobodan Halilović. To je bila najbolja polusezona Dinama jer je sa 29 osvojenih bodova  bio na sedmom mestu.

U toj ekipi pored Stjepanovića igarali su Aganović, Pajović, Lukić i Anđelković iz beogradskog Partizana, potom Ilić iz OFK Beograda; Mlađenović iz Bežanije i drugi.

Stjepanović igra u veznog redu i slovi za tehničara, kreatora igre koji ima izuzetan pregled igre. Od inostranih igrača uzor mu je bio Zinedin Zidan, a od makedonskih Darko Pančev.

Stjepanović je započeo karijeru u rodnom Skoplju, u ekipi Đorče Petrov, ali je ako 15-ogodišnjak prešao u beogradski Partizan. Po završetku omladinskog staža odlazi u Slaviju iz Sarajeva, odakle dolazi u Dinamo.

Iz Dinamo prelazi u Vardar, a iz Vardara na poziv trenera Dragoslava Stepanoviać u beogradski Čukarički Stankom.

Zbog loše finasijske situacije ekipa Čukaričkog se raspada, a Stjepanović odlazi u ekipu Matersburga, austrijskog bundesligaša. Iz Matersburga odlazi u FC Tarez iz Kazahstana, a 2011. godine na poziv Darka Pančeva vraća se u Vardar.

U  Vardaru se vraća nakon stabilizacije kluba i rešenosti države da pomogne klubu simbolu makedonskog fudbala.

Vradar sa Stjepanovićem osvaja titulu prvaka, a iskusni fudbaler postaje njegov zaštitni znak.

Stjepanović je jedan od retkih makedonskih fudbalera koji je igrao za svoju zemlju za reprezentacije do 17, 19 i 21 godinu.

Čedomir Janevski, selektor makedonske reprezentacije, pozvao ga je pod nacionalan dres i za svoju zemlju odigrao je u 2012. godine dve utakmice.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: