Dobra Pčinjska liga

Lokalni sport - Nedelja 29.06.2014 - 11:36

Vranje – Spuštena je zavesa na takmičenje u Pčinjskoj fudbalskoj ligi.

Sekretar Mladenović zadovoljan ligom Sekretar Mladenović zadovoljan ligom

Čelnici lige izražavaju zadovoljstvo takmičenjem u sezoni 2013/14. koje je, po njima, bilo mnogo kvalitetnije i organizovanije u odnosu na prethodna.   

Ivica Mladenović, generalni sekretar fudbalskog saveza Pčinjskog okruga jedan je od najkompetentnijih za razgovor o ligi jer je jedan od najzaslužnijih za veliki pomak u svim segmentima takmičenja.   

- Odluka IO FS RIS o reorganizaciji  zonskog  stepena  takmičenja gde se  umesto  postojeće  dve  zone  formiraju  tri nove imala  je  veoma  pozitivan  uticaj na  prvenstvo PFL za sezonu 2013/14. godine – kaže za OK Radio Mladenović.

Zadovoljni ste proteklim prvestvom?

- U proteklom prvenstvu od ukupno 240 planiranih utakmica nisu odigrane  samo  šest i to po dve utakmice u poslednjim kolima prolećnog i  jesenjeg dela prvenstva.

Takođe, nije bilo nijedne zvanične žalbe u toku prvenstva  niti na suđenje, niti na regularnost takmičenja.

To predstavlja veliku  satisfikaciju za sve ljude u FS PO, a posebno za one koji su direktno vodili  ligu, pre svega, direktora  lige Nenada  Đorđevića.

Titulu nije osvojila neporažena ekipa u ligi, tim vranjskog Garnizora Nebeski Anđeli?

- Da, interesantan  podatak je da titulu nije osvojila ekipa koja nije  osetila  gorčinu  poraza tokom celog  prvenstva, a to su Nebeski Anđeli koji  su  čak  u dva navrata bili bolji u direktnom duelu od prvaka Morave iz Vladičinog Hana.

Ali, veliki broj nerešenih rezultata, sa ekipama od kojih su  objektivno bolji,  koštao  ih  je  titule.

Prvak je ekipa Morave koja je igrala konstantno dobro?

- Prvak lige, ekipa SFK Morava iz Vladičinog Hana zasluženo je osvojila titulu jer je tokom celog prvenstva igrala konstantno dobro, efikasno i disciplinovano, da bi se tek pri kraju, kada je bilo jasno da će se okititi  titulom, opustila što je uticalo da  prvenstvo  završe  sa  ukupno tri  poraza.

Ekipa Pčinje iz Trgovišta osvojila je treće mesto, očekivalo se više?

- Ekipa  Pčinje, satisfikaciju  za  neuspeh  u borbi  za  prvo  mesto  našla  je  u  osvajanju  kup  takmičenja PO, gde  je  u  finalu pobedila  ubedljivo  favorizovani  vranjski  Dinamo,  rezultatom  6:1.

U nastavku kup takmičenja Pčinja će igrati sa novim prvoligašem ekipom Moravca Oriona iz Mrštana kod Leskovca.

Čini se da je razočarala  ekipa  Mladosti iz Bosilegrada?

- Da, oni su se uzdali u pojačanja sa strane, međutim, već nakon poraza  u  17.  kolu  na  gostovanju  protiv  Nebeskih  Anđela  rukovodstvo kluba se odreklo usluga tih pojačanja i odustalo od bilo kakve borbe za vrh tabele.

Više se  očekivalo  i  od  ekipa  Trnovca  i  Alakinca?

- Oni su, osim nekoliko dobrih partija na pojedinim utakmicama na kojima su pokazali da imaju potencijal za veće domete, pokazli da su na nivou  proseka i bez većih ambicija završili su sezonu u gornjem delu tabele.

Najprijatnije  iznenađenje  je  ekipa  Pavlovca?

- Oni služe za primer svima. Odigrali su prolećni  deo  za  nezaborav,   uspevši da na 12 poslednjih utakmica samo jednom osete gorčinu poraza i to u poslednjem kolu.

Osvojeno 7. mesto na tabeli odmah iza vodećih ekipa je velika satisfikacija za grupu  mladih ljudi u Pavlovcu koji vole fudbal i svim silama se trude da  održe klub u životu.

Veliki udeo u svemu tome ima i veteran Dragan Stojanović Firga koji daje podstrek mladim igračima da se  bave fudbalskim sportom.

Ekipe  koje  su  podbacile  u  ovom  prvenstvu  su i  Vihor  iz  Žbevca,  Vranjska  Banja,  Besa iz Bujanovca i Čelik iz Belog Polja?

- One su samo povremeno pokazale da mogu da pruže dobre partije,  međutim  teška  finansijska  situacija  i  neizvesnost  pre  odigravanja  svake  utakmice  učinili  su  svoje.

Čini se da je ekipa budućnosti Levosoje?

- Da, tamo je  konačno  stasala  generacija koja uz dobru  organizaciju  može  načiniti  značajan  iskorak  u  sledećoj sezoni.

Među najslabijim, po rezultatima, su ekipe Mladosti  iz  Suvojnice  i  Trešnjevke  iz  Loprdinca?

- Bez  obzira na  slab  igrački  kadar, i  uglavnom  poraze  koje  doživljavaju, oni su za svaku pohvalu jer  redovno  igraju  sve  utakmice  i  kao  gosti  i  kao  domaćini.

Zbog  toga  su  svi  na  dobitku, a posebno  oni  sami jer pokazuju  da  je  fudbal  nešto  više  od  same  igre.

Koja su očekivanja rukovostva saveza u narednom prvenstvu?

- Želimo, pre svega, da bude  regularno i kvalitetno,  sa  eventualno  većim  brojem klubova.

Sa velikom pažnjom očekujemo nastup novog fudbalskog  klub  Rom koji  nastavlja  tradiciju  nekadašnjeg  Radničkog  u  kome  su  mahom  nastupali  igrači  romske  nacionalnosti.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: